Manresa Solidària ofereix un cinefòrum sobre Palestina i Israel

El documental "Infiltrators" i el col·loqui posterior a càrrec de l'antropòloga Vanessa Gaibar, tindran lloc a la Sala Gòtica de la Seu el dimarts a les 8 del vespre

Redacció
06 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 17:07h
Continuant amb els actes de la Manresa Solidària i dins el Projecte de Sant Ignasi 22, el Consell Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Manresa, oferiran un cinefòrum per la Pau, amb la projecció del documental "Infiltrators" i un col·loqui posterior a càrrec de l'antropòloga especialista en el conflicte a Palestina i Israel, Vanessa Gaibar.
 
El cinefòrum tindrà lloc dimarts 7 d'octubre a les 8 de la tarda a la Sala Gòtica de la Seu, i l'entrada és gratuïta.
 
Un documental ple de murs
Infiltrators, del director KaKhaled Jarrar, revela els arriscats intents d'homes, dones i infants palestins per passar a l'altre costat del mur de separació de Jerusalem. No són traficants ni contrabandistes; alguns són membres de famílies separades, gent que treballa o prega a l'altre costat de la frontera. Tots s'arrisquen a ser descoberts i, fins i tot, a trencar-se les cames mentre intenten saltar el mur. "Continuarem passant encara que construeixin mil murs", assegura un dels protagonistes.
 
El film ha rebut nombrosos premis internacionals, entre ells el Premi Especial del Jurat al Dubai International Film Festival (2013) i al Millor Director de Documental, Premi FIPESCI (2013).
 
Manresa Solidària presenta aquest documental amb l'objectiu de convidar a fer una mirada als murs que hi ha a arreu del món i als milers de persones que dia a dia arrisquen la seva vida per a travessar-los. Amb aquest objectiu, després del passi, Vanessa Gaibar, analitzarà les similituds entre el mur de Jerusalem i altres murs més propers, com poden ser el de Ceuta i Melilla. El seu estudi ajudarà a comprendre les dificultats en les que es troba la població dels països del Sud que ha d'emigrar dels seus països d'origen per buscar una vida millor; i també per a reflexionar entorn les respostes que donen les societats d'acollida.
 
Vanessa Gaibar era a Haifa aquest estiu, d'on va haver de marxar a causa de la crua situació de violència. La seva trajectòria en l'àmbit de recerca sobre el conflicte d'Israel i Palestina, i la seva experiència de treball amb dones i persones immigrants a casa nostra, aportaran eines per enriquir el debat que es generi després del documental.