El Guillem Catà viatja a Polònia gràcies al projecte Comenius

Els alumnes amb els dos professors a Polònia.
Els alumnes amb els dos professors a Polònia. | IES Guillem Catà
Redacció
01 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:51h

Tot just el curs començat, l'Institut Guillem Catà, de Manresa, ha reprès el seu calendari d'intercanvis internacionals dins el projecte Comenius 'Ciutadans d'un país, ciutadans d'Europa' on participa amb sis centres educatius més de diferents països: Bulgària, Croàcia, Itàlia, Eslovènia, Polònia i Turquia

Precisament el curs passat ja es va viatjar a Bulgària, a Itàlia i a Croàcia i ara, aquest final de setembre, un grup de cinc alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats de dos professors, van representar Manresa i Catalunya a la trobada que es va organitzar a la ciutat polonesa de Nidzica , a prop del mar Bàltic.

Durant una setmana completa, els participants van intercanviar informació dels seus respectius llocs d'origen i, també participaren del debat sobre els efectes de la 2a. Guerra Mundial. Tot plegat, un treball que es realitza en anglès, com a llengua vehicular de l'intercanvi , i que es fonamenta en estades familiars com a hostes.

Les jornades també incorporaven un temps per a tota mena d'activitats lúdiques i culturals. Tots els participants han coincidit a valorar el clima de germanor, els coneixements adquirits i, també, el reforç del sentiment de pertinença en la diversitat europea.

El proper episodi d'aquest projecte Comenius serà, precisament, a Manresa. Del 8 al 15 de febrer. Des de l'Institut Guillem Catà ja hi estan treballant.