El trofeu Isa Muro manté l'essència en la seva novena edició

Presentació del Torneig Isa Muro al CT Manresa.
Presentació del Torneig Isa Muro al CT Manresa. | Xavier Sucarrats
Xavier Sucarrats Palà
01 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 8:21h

El novè trofeu Isa Muro vol mantenir l'essència de les edicions anteriors. Per això, malgrat que el Club Tennis Manresa va plantejar-se demanar a la Real Federación Española de Tenis homologar l'únic torneig en què només hi ha doblistes veteranes com a campionat d'Espanya finalment es va descartar aquesta opció. El motiu? Qui manaria llavors seria un ens federatiu que voldria imposar el seu criteri i que portaria esportistes que tindrien el resultat com a objectiu prioritari. L'Isa Muro és un torneig on el què preval és l'amistat. Pep Alsina, marit de l'Isa, explicava en roda de premsa que cada any troba jugadores pel carrer que li pregunten si es tornarà fer el trofeu. Alsina, que a través de la seva empresa Firma patrocina l'esdeveniment, reconeix les dificultats creixents en moments de crisi però "quan veus el resultat t'adones que val la pena". El trofeu se celebrarà al Club Tennis Manresa de divendres a diumenge.

Montse Moll és la directora tècnica del torneig i explicava l'estructura que tindrà. La novetat més destacada és que a la primera categoria hi poden participar jugadores a partir de 30 anys quan abans l'edat mínima era de 35. Fins els el 45 anys les jugadores s'enquadraran a la primera categoria. De 45 a 55 disputaran la segona. I a partir dels 55 la tercera, que serà que tindrà més participants. En total, 43 parelles. Gent vinguda de Puigcerdà, Caldes de Montbui, Teià, Sabadell... Però també de Saragossa o Madrid. Fins i tot, algunes d'elles deixaran de jugar altres competicions per ser a Manresa aquest proper cap de setmana.

El trofeu Isa Muro començarà aquest proper divendres. El gruix central de partits serà el dissabte. Diumenge serà el dia de les finals. Sis en total ja que cada franja d'edat tindrà la fase de consolació per les eliminades en primera ronda. Dissabte hi haurà un sopar de germanor amb regals, sorpreses i la presència del president de la Federació Catalana Joan Navarro.