Els Castellers de Santpedor consoliden la seva progressió

Redacció
28 de setembre del 2014
Castellers de Santpedor durant la Fira de Sant Miquel. Foto: CSantpedor

Els Castellers de Santpedor continuen amb la seva progressió i una nova prova n'és l'actuació de la Fira de Sant Miquel. La jornada ha començat a l'aire lliure i la pluja l'ha traslladat a la sala de cal Llovet, lloc d'assaig habitual de la colla bagenca. L'actuació dels de la camisa daurada ha estat la millor de la seva curta història i construccions de més alçària no són tant lluny com temps enrere podien pensar a Santpedor. El Xerrics d'Olot han estat enguany la colla convidada. 
 
Encara a l'exterior, el Castellers de Santpedor han començat amb un pilar de quatre caminant que han portat per primer cop a plaça i que han descarregat amb solvència. Més patiments ha causat tot i descarregar-lo amb èxit un quatre de sis amb agulla que està més que dominat pels santpedorencs. I quan ja es preparaven per muntar la pinya del cinc de sis la pluja ha fet acte de presència. L'organització ha decidit traslladar el què quedava d'actuació a cal Llovet. En aquesta sala, els Castellers de Santpedor han tornat a atacar un cinc de sis que els assajos de la setmana ja feien pensar que estava a l'abast. I així ha estat. Castell descarregat i alegria òbvia d'una colla local que tenia reservada la cirereta del pastís: una torre de sis que havien descarregat per única vegada feia tot just un any menys un dia. El primer intent no ha estat reïxit i ha quedat en intent desmuntat quan l'acotxadora ja estava col·locada. La segona ocasió ha estat la bona per arrodonir una bona actuació. Dos pilars de quatre i cinc pilars de tres perquè tota la canalla pogués actuar han tancat la jornada. 
 
Els Xerrics d'Olot també han començat amb un pilar de quatre caminant que ha culminat amb una volta de 360 graus. Els tres de sis amb agulla, la torre de sis i el tres de sis net han estat les altres construccions dels garrotxins abans de descarregar també un pilar de cinc i dos de quatre. 
Arxivat a