El Moianès serà comarca a finals d'any

El Parlament de Catalunya preveu la seva aprovació a finals d'octubre o primers de novembre |Posteriorment es farà una consulta no vinculant entre els veïns de la nova comarca

Pere Fontanals
25 de setembre del 2014
El mapa de Catalunya podria marcar els llímits de noves comarques.
El mapa de Catalunya podria marcar els llímits de noves comarques. | Consorci del Moianès
El Moianès serà comarca abans de final d'any. Foto: Consorci del Moianès

El Moianès serà oficialment comarca abans de finals d'any, segons ha pogut saber Manresainfo.cat. En aquests moments governació està finalitzant tots els tràmits per a que la proposta sigui aprovada en el Parlament de Catalunya a finals d'octubre o primers de novembre.
 
Després d'estires i arronses durant anys, el Moianès serà comarca i els seus municipis deixaran de dependre de les comarques del Bages, Vallès Oriental i Osona per passar a tenir estructura pròpia. La desaparició del Consorci del Moianès a final d'any serà suplida estructuralment pel nou Consell Comarcal que, segons ha comentat l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ja naixerà amb l'Assemblea d'Alcaldes com a òrgan de govern, i no amb l'estructura dels altres consells, que tenen consellers comarcals segons la distribució de forces polítiques en els ajuntaments.
 
Una vegada la creació de la nova comarca sigui aprovada en el Parlament, està previst fer una consulta no vinculant per ratificar la decisió. En aquest sentit el calendari ha fet que no sigui possible fer la consulta abans de l'aprovació parlamentària, que, si no hi ha cap novetat d'última hora, serà aprovada amb el vot de tots els grups de la cambra catalana.
Arxivat a