Les Comes acull la cursa d'obstacles més dura del món

Els participants hauran de lluitar contra el fang, l'aigua i foc per arribar a la meta

Redacció
23 de setembre del 2014
L'Organització de la Reebok Spartan Race ha elegit l'orografia de la Catalunya Central, com a punt neuràlgic les Comes de Súria per celebrar les seves 3 curses més emblemàtiques. Premiada com a millor carrera d'obstacles del món per la revista Outside, és el primer circuit amb classificació mundial i Campionats del Món. 
 
La primera edició de la Spartan Race es va realitzar el 2010 a Vermont (EUA). Des de llavors, més de 60 països han acollit algun esdeveniment Spartan Race ajudant a milers de participants a "alliberar el seu guerrer interior", com indica el seu fundador Joe DeSena. 
 
L'edició d'aquest cap de setmana inclourà el campionat d'Europa de la seva cursa més dura, la Beast, amb 20 quilòmetres de cursa de muntanya i 26 obstacles, que separen als participants de la línia de meta. 
 
Tres curses, 3 reptes. Sprint, de 5km i 15 obstacles, Super, de 13km i 21 obstacles i la Beast de 20km i 26 obstacles, són les 3 curses que componen la Trifàsica de l'Spartan Race i per primera vegada a la península Ibèrica es podran completar les 3 curses en un mateix cap de setmana. 
 
Ja que qualsevol persona en bona forma física pot córrer la cursa, centenars de centres de fitness de tot el país s'han abocat en la preparació dels seus participants i ja hi ha més de 3.000 inscrits que s'han registrat a la web oficial del esdeveniment. La taquilla d'inscripcions que es trobarà a Les Comes durant les jornades seguirà acceptant participants durant els mateixos dies de la cursa. Tot i que acabar la cursa és la major recompensa, els tres primers classificats de la categoria Elite optaran a premis en metàl·lic que sumen fins a 13.500 euros.
 
La Reebok Spartan Race és l'única carrera d'obstacles del món amb Rànquing Mundial, de manera que els participants poden comparar el seu resultat amb el de gairebé un milió de corredors que aquest any acabaran la carrera a tot el món. 
 
L'Spartan Race vol fomentar per sobre de tot l'esperit de superació i la practica de l'esport, però també ho vol transmetre als més menuts. Per aquest motiu, també tindran lloc les carreres júnior, on nens des de 6 anys d'edat poden participar en curses d'1 i 2 kilòmetres adaptades a la seves capacitats físiques. Els beneficis d'aquesta cursa es destinaran al projecte solidari Just a Life Style, un projecte de caràcter esportiu i humanitari.  Tota la informació del esdeveniment es pot trobar a www.spartanrace.es
Arxivat a