Viny-i-dos grups, a la Trobada de Cantaires d'Havaneres

La trobada es troba consolidada en el calendari d'havaneres del país

Redacció
21 de setembre del 2014
La Trobada de Cantaires d'Habaneres ha començat a la vesprada. Foto: Sussi Garcia

Fins a 22 grups cantaires d'havaneres, i la demostració del Cor de Dansa de l'Esbart Manresa, han atapeït el programa de la 31a edició de la Trobada de Cantaires d'Havaneres al Parc de l'Agulla, organitzada per l'Agrupació Cultural del Bages. El públic, com és habitual, ha anat omplint l'ala oest del parc asseguts a terra o en cadires que ells mateixos han portat des que ha començat la trobada sobre les 6 de la tarda, fins que ha finalitzat, a la mitja nit.
 
Va ser l'any 1983 quan es va iniciar, a Manresa, la trobada de diversos cantaires d'havaneres provinents de tots els punts de Catalunya. I ara, després de trenta anys, s'ha convertit en un acte consolidat de la cultura del nostre país.
 
Enguany, el concert ha aplegat 22 grups i, com a cloenda, el Cos de Dansa de l'Esbart Manresà ha ballat al ritme cadenciós i sensual de l'havanera. A més, i per acompanyar, s'ha servit rom cremat a tots els assistents. A la trobada hi han assistit l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el regidor de Cultura, Joan Calmet, el president del Grup de Dansaires Manresans i la pubilla i l'hereu de la ciutat.
 
Els organitzadors de l'esdeveniment s'han mostrat molt satisfets de la convocatòria de públic i afirmen que malgrat les dificultats econòmiques dels últims anys, han treballat de valent perquè la trobada se celebri amb tota la seva esplendor. I és que, recorden, tothom que hi participa ho fa de manera desinteressada per tal que aquest espectacle de reconeixement popular que fa tres dècades que dura, no es perdi.