Santpedor recorda la història de Cavall Fort

La Biblioteca Pare Ignasi Casanovas acull una exposició que repassa la història d'aquesta publicació

Redacció
15 de setembre del 2014
A partir d'aquest dilluns i fins al 2 d'octubre, la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor acollirà l'exposició Cavall Fort, tant divertit com un joc; que repassa la història d'aquesta publicació d'ençà l'aparició del primer número el desembre de 1961. 
 
Cavall Fort va néixer fa gairebé 53 anys amb la voluntat de trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Aquesta preocupació va marcar el format i el contingut de la revista: des de la decisió d'incloure-hi pàgines de còmic per a estimular l'interès del lector, fins a la tria del model de llengua, que havia de ser rigorós i, al mateix temps, planer.
 
Durant aquests primers cinquanta anys de vida, les pàgines de Cavall Fort han acollit signatures representatives de la literatura infantil i juvenil catalana, així com destacats il·lustradors i grafistes.
 
L'exposició compta amb vuit plafons que descobreixen curiositats i anècdotes de la publicació i que inclouen jocs i entreteniments. S'adreça als infants però també a totes aquelles generacions que han gaudit de la lectura d'aquesta revista al llarg d'aquests anys.
 
La mostra estarà a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor fins al 2 d'octubre. Posteriorment, es podrà veure a altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. 
Arxivat a