Clínica Oberta reprèn les sessions el proper dijous

Amb una xerrada sobre la importància de tenir cura del sòl pelvià

Redacció
15 de setembre del 2014
El cicle 'Clínica oberta, converses de salut a mitja tarda', organitzat per la Clínica Sant Josep de Manresa, torna el proper dijous 18 de setembre amb una xerrada adreçada especialment a dones de totes les edats i en què es parlarà de la importància de tenir cura del sòl pelvià al llarg de les diferents etapes de la vida. Tot i així, la xerrada també estarà oberta a aquells homes que hi puguin estar interessats, doncs les afeccions del sòl pelvià no són exclusives de les dones. La sessió estarà conduïda per la fisioterapeuta d'Espai Dona Mercè Blanquet. Blanquet és especialista en uroginecologia, màster en bioètica i coordinadora del màster en sòl pelvià de la Fundació Universitària del Bages.
 
La xerrada tindrà lloc a les 7 de la tarda a la sala de reunions de la Clínica Sant Josep, ubicada al primer pis de l'edifici. L'entrada és lliure i no cal fer inscripció prèvia, però cal tenir en compte que l'aforament és limitat. L'objectiu d'aquestes sessions és promoure un espai on professionals, pacients i familiars puguin compartir informació que els ajudi a tenir millor cura de la seva salut.
 
La importància del sòl pelvià
El sòl pelvià és una part de l'anatomia sovint força desconeguda, però condiciona etapes de la vida –especialment de la de les dones- tant importants com l'embaràs, el part o la menopausa i té el seu protagonisme al llarg de la vida d'homes i dones, a l'hora d'afrontar problemes com la incontinència o les disfuncions sexuals. Al llarg de la xerrada s'intentarà identificar problemes, compartir dubtes i trobar solucions a l'entorn de tots aquells aspectes relacionats amb la fisioteràpia i la sexualitat.