Diada de l'esquerra independentista abans de la Marxa de Torxes

Redacció
11 de setembre del 2014
Toni Casserras, durant el parlament a l'acte de l'Esquerra Independentista. Foto: Pere Fontanals

Els col·lectius de l'esquerra independentista manresana, Arran, CUP, Endavant i SEPC han organitzat, abans de la Marxa de Torxes per la Independència un acte polític amb motiu de l'Onze de Setembre amb parlaments, actuacions bastoneres i de cant coral.
 
L'acte, al que han assistit una vuitantena de persones, ha comptat amb la participació de la Colla Bastonera Manrússia Van del Pal i la Coral Cor de Queixa. Els parlaments polítics han anat a càrrec de Toni Casserres (membre de la CUP) i Marc Garcés, representant de la campanya 'Independència per canviar-ho tot'.
 
Des de l'esquerra independentista es considera que "som a les portes d'un moment històric que cal llegir com a una oportunitat única de construir un poble lliure i just". Cal defensar la celebració del referèndum del 9 de novembre "per sobre de prohibicions judicials i arguments legalistes", perquè l'expressió democràtica del poble català és "insubstituïble" i el moviment popular "així ho ha manifestat". Els col·lectius també consideren que "cal defensar l'opció independentista el 9 de novembre perquè és una qüestió de necessitat: la independència és un eina imprescindible per tal de construir un país just". I cal defensar que aquest procés "no és cap punt d'arribada", sinó l'inici que ha de portar a una "transformació absoluta" arreu dels Països Catalans en base a la participació popular i a la democràcia econòmica i social.
 
Després de l'acte, els col·lectius han participat a la Marxa de Torxes per la Independència que s'ha celebrat amb posterioritat.