Endavant va cremar una estelada amb Mas i Pujol durant la FMA de Manresa

El col·lectiu independentista va voler simbolitzar que no deixaran "el procés independentista en mans de les elits" de Barcelona i Madrid |També van calar foc a una bandera espanyola i a una de la UE

per Pere Fontanals, Manresa, 9 de setembre de 2014 a les 23:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vídeo de la lectura del manifest. La crema de banderes comença al minut 4'30"

Durant la passada Festa Major Alternativa (FMA) de Manresa, el col·lectiu de l'esquerra independentista Endavant va cremar una estelada amb les fotos de Mas i de Pujol. El triangle blau de l'estelada, però, estava feta amb un símbol de l'euro. L'acte va tenir lloc la nit de dissabte quan el col·lectiu va pujar a l'escenari per fer la lectura d'un manifest al final del qual (a partir del minut 4'30") va desplegar les banderes espanyola i de la Unió Europea, lligades amb una estelada, i després de ruixar-les amb un líquid inflamable, les hi va calar foc.
 
Segons el manifest que llegien, aquest acte era per denunciar que CiU s'ha posat al capdavant de l'independentisme per "esmorteir" el xoc de les "elits de Madrid i Barcelona d'una banda i el moviment popular de l'altra". I van calar foc a les tres banderes perquè "catalana, espanyola o europea la màfia capitalista ha de cremar igual".


Endavant matisa la informació i demana "disculpes" per si algú s'ha sentit ofès
Hores després que Manresainfo.cat hagi publicat el vídeo, la notícia i el manifest sobre la crema de banderes que va tenir lloc dissabte passat en el transcurs de la FMA, Endavant ha emès un comunicat en que matisa la informació i, davant dels "equívocs" que s'hagin pogut produir "en la seva plasmació", demana "disculpes" a totes aquelles persones que s'hagin pogut sentir ofeses en veure que es cremava una bandera que podia ser confosa per l'estelada.

Sobre la notícia, Endavant ha volgut aclarir que la bandera que s'ha confós amb una estelada era "una paròdia que volia simbolitzar el fals independentisme del que es cobreix la burgesia catalana".

 

Participació