La Peixera tanca després de 5 anys i prop de 300 concerts

El cafè-teatre manresà s'acomiada amb un cicle de tres actes aquest cap de setmana

Pere Fontanals
09 de setembre del 2014
Horacio & Lucía Fumero Trio durant un concert del cicle de jazz a la Peixera. Foto: Pere Fontanals

Després de 5 anys i prop de 300 concerts, La Peixera tancarà portes aquest diumenge per desavinences amb el propietari del local. El cafè-teatre, que el cap de setmana s'acomiada amb un cicle de tres actes, ha estat durant tot aquest temps un pol de cultura al Barri Antic acollint des de música fins a teatre, passant per clubs de joc i de lectura o les trobades de talents Ull de Peix.
 
Com recorda Sergi Roncal, un dels socis, "a La Peixera hem donat sortida a grups locals de música, però també hem portat grans artistes dins del cicle de jazz o de flamenc", però també "hem omplert el dia a dia de moltes altres activitats culturals com els campionats d'Scrabble, les trobades de xerrades en anglès, el club de joc, o el de lectura", afegeix.

Bye bye Pedro, aquest dimecres a les 11 de la nit, els tributs de Linkin Park i System of a Down, divendres a la mateixa hora, i Cofee Break 'Modern Jazz', diumenge a les 7 de la tarda, seran els darrers actes que acollirà la Peixera abans del seu tancament.
 
Amb el tancament de La Peixera també es dissol la societat que el portava, i només un dels socis, precisament Sergi Roncal, obrirà a primers d'octubre El Cafè del Taller, al carrer Sobrerroca, 14, a l'antiga Granja Canigó, amb un establiment que busca innovar. Tot i que inicialment El cafè del Taller obrirà amb horari de cafeteria, Roncal assegura que el nou local podria acollir alguna de les activitats que es feien a La Peixera.