Els partits del «No» tornaran a faltar a l'ofrena floral de la Diada

Els grups municipals del PP, PSC i Plataforma per Catalunya no assistiran a l'ofrena floral perquè és "un acte independentista"

Aina Font Torra
09 de setembre del 2014
L'ofrena floral de 2012, l'última amb Javaloyes, Irujo i Llort
L'ofrena floral de 2012, l'última amb Javaloyes, Irujo i Llort | J.P.
L'ofrena floral de 2012, amb Javaloyes, Irujo i Llort. Foto: Jordi Preñanosa

Dels actes institucionals que ha organitzat l'Ajuntament de Manresa per commemorar la Diada del Tricentenari, només al que tindrà lloc el dia 10, s'hi podran veure els representants dels grups municipals del PSC, del PP i de Plataforma per Catalunya (PxC). A diferència de l'Ofrena Floral que es farà l'endemà, "l'acte del dia 10 estarà presidit per la senyera i no per l'estelada, i per això hi anirem", ha afirmat Jose Luís Irujo, dels socialistes. En la mateixa línia han parlat Xavier Javaloyes (PP) i Sebastià Llort (PxC), que consideren que el que es farà el dia 10 és un element de consens i obert a tots els pensaments. De fet, tots tres partits consideren que l'acte institucional és el que es farà el dia previ a l'Onze de Setembre, i no pas l'Ofrena Floral.
 
"No volem homenatjar una identitat que no és la nostra", ha declarat Javaloyes, que ha recordat que l'any passat ja es va abstenir d'anar-hi. Llort, ha recordat que la bandera estelada és "anticonstitucional" i insta a recuperar l'ofrena que es feia quan estava presidida per la Senyera, "que és la bandera oficial de tots els catalans".