Bosch: «A Santpedor sempre m'han respectat i no tinc problemes laborals»

Reconeix que no ha patit cap repressió per encapçalar Societat Civil | Lloa la direcció d'ERC i augura que les municipals del 2015 li poden ser molt favorables | Reclama "carinyo" d'Espanya

B. Ferrer
09 de setembre del 2014
Josep Ramon Bosch (al centre), en una roda de premsa de Societat Civil Catalana. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

Crispació política? En primera persona, cap ni una. El president de Societat Civil Catalana (SCC), Josep Ramon Bosch, resident a Santpedor, ha reconegut obertament aquest dimarts en una entrevista a TVE que no ha patit cap mena de represàlia, ni ciutadana ni professional, pel fet d'haver decidit encapçalar el moviment unionista català: "Al meu poble sempre m'han respectat, i professionalment no he tingut problemes". I encara ha afegit: "Vull ressaltar la civilitat de la societat catalana."

Tot seguit, Bosch ha tractat de corregir el tret afirmant que "sí que tinc companys que han patit algun tipus de represàlia professional", sense explicitar cap més dada. I ha reblat: "Però no volem donar aquest missatge de por, que si algú es posiciona en contra de la independència patirà represàlies".

Preguntat específicament sobre el procés català, ha descartat que suspendre la Generalitat sigui una mesura adequada per frenar l'independentisme. "Ara mateix, qui porta ERC és una gent molt intel·ligent, molt preparada. I ERC sap que les eleccions municipals del 2015 són les importants. Si el PP [tomba l'autonomia], quants ajuntaments caurien per ERC? I ja recordem què va passar el 1931..." I és que, segons Bosch, "pot haver-hi una declaració unilateral d'independència des dels ajuntaments".

Escòcia, "pedra angular"
Segons Bosch, el referèndum del 18 de setembre a Escòcia és clau per al procés català. "Escòcia és una pedra angular per a tots nosaltres", ha afirmat. "Si guanya el sí, influirà bastant", ha augurat, perquè "animaria els independentistes en hores baixes".

"Carinyo"
Bosch ha tornat a fer incidència en la seva tesi que l'Estat espanyol no "estima" prou Catalunya, o que, com a mínim, no ho mostra prou. "Trobem a faltar un missatge de carinyo d'Espanya. Hi ha la percepció que no existeix, que no hi ha un missatge il·lusionant d'Espanya. Per a molts catalans, el projecte d'Espanya no els il·lusiona", ha considerat.

Arxivat a