Un home porta 4 dies en vaga de fam davant dels jutjats per veure el seu fill

Denuncia que la mare del nen incompleix el règim de visites i que el fiscal no fa cas als informes del SATAF i del punt de trobada familiar que recomanen que el nen ha de mantenir el contacte patern

Pere Fontanals
07 de setembre del 2014
Alberto, l'home que fa quatre dies que es troba en vaga de fam a l'entrada dels jutjats de Manresa. Foto: Pere Fontanals

Alberto, un veí de Barcelona de 47 anys, porta quatre dies en vaga de fam a les portes dels jutjats de Manresa acompanyat de nombroses pancartes en que reclama poder veure el seu fill. L'home denuncia que malgrat els informes favorables del Servei d'Assessorament Tècnic en l'Àmbit de Família (SATAF) i dels tècnics del punt de trobada famíliar, i una resolució judicial en ferm, fa un any i mig que veu molt de tant en tant el seu fill, de 10 anys, perquè la seva mare, que en té la custòdia i viu a Manresa, incompleix "sistemàticament" el règim de visites de dues hores cada 15 dies que tenen estipulat.
 
L'home explica que la mare del nen, amb qui van deixar de conviure fa vuit anys, ha estat des de llavors posant traves a que el visités, no ha complert el règim de visites que havien pactat i, fins i tot, ha arribat a denunciar-lo per maltractaments, tot i que en el judici, després de 9 mesos, va resultar absolt de tots els càrrecs. Posteriorment, explica Alberto, la mare del nen el va acusar davant del SATAF de politoxicòman i de tenir alteracions mentals, i durant un any i mig va estar sotmès a controls sanitaris per a la detecció de substàncies estupefaents i a un estudi de salut mental que han determinat que el pare no consumeix cap substància i que només pateix un transtorn lleu degut a la situació familiar que viu.
 
Després d'un extens periple durant 8 anys, el SATAF va emetre un informe en el que recomanen les trobades entre pare i fill fora del punt de trobada familiar, però segons denuncia, les incompareixences continuen i quan venen moltes vegades “el meu fill no em vol veure perquè la mare l'ha estat posant en contra meva”. Alberto, que passa dia i nit davant dels jutjats, moltes hores acompanyat dels seus pares i la seva actual parella, diu que la vaga de fam durarà fins que la jutgessa i el fiscal no li donin garanties que es revisaran les diverses denúncies que han estat posades en els darrers quatre anys.