Una tracalada de gent a la Festa Major de Gaià

Sadurní Rovira
07 de setembre del 2014
Capgrossos i Miquelets han compartit protagonisme a Gaià. Foto: Sadurní Rovira

El cabdill de fusellers de muntanya durant la Guerra de Successió. Joan Vilar i Ferrer, nascut a Gaià fa més de 300 anys, ja té una placa de reconeixement a l'entrada de l'Ajuntament d'aquesta població bagenca.
 
Aquest diumenge al migdia l'alcalde de la població, Enric Armengou, juntament amb el diputat David Bonvehí i altres autoritats, flanquejats per un escamot de Miquelets, han descobert la placa commemorativa. Després d'unes salves d'honor, el mateix alcalde ha tret fins al mig de la plaça a dos capgrossos que membres de l'Associació de Veïns de Galera han mollejat fins donar-los vida els darrers mesos. Després del primer ball en societat, els membres del consistori s'han fet la foto oficial i s'ha donat pas al tradicional pica-pica.
 
Aquest ha estat un dels actes més destacats de la festa major. L'altre ha estat la remodelada fira que s'ha dut a terme duran tot el matí, que els artesans i brocanters vinguts d'arreu, han emplenat l'era de Gaià, lloc que durant tot el cap de setmana ha estat l'eix central del gruix d'actes oberts a tota mena de públic.