La travessa a cavall del Tricentenari creua el Bages pel nord

Des de Cardona fins a Monistrol de Calders, passant per Navàs, aquesta comitiva amb una vintena de genets farà l'entrada a Barcelona el proper diumenge

Redacció
05 de setembre del 2014
La comitiva arribant a Navàs amb el regidor Joan Fernàndez vestit de Miquelet. Foto: AjNVS

La travessa a cavall del Tricentenari ha tingut el Bages com a protagonista de les dues primers jornades. Dimecres sortia una primera etapa entre Cardona i Viver i Sarrateix, i dijous els genets cavalcaven entre la població del Berguedà i Monistrol de Calders, al Moianès, a l'extrem llevantí de la comarca.
 
Entremig, en aquesta segona etapa, els participants feien parada i fonda a Navàs. Amb expectació i ambient popular s'ha rebut a la plaça de l'Ajuntament, a la vintena de genets que participen en la travessa a cavall del Tricentenari (1714-2014), entre les poblacions de Cardona i Barcelona. Els actes en aquesta població del Bages nord eren organitzats per la Federació Catalana de Turisme Eqüestre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Navàs, Navàs per la independència i les hípiques de Trulls i la Cometa.
 
La comitiva ha arribat al migdia, encapçalada per un genet que lluïa l'antic uniforme de gala dels Miquelets, i que en aquest cas era el regidor de Món Rural de l'Ajuntament de Navàs, Joan Fernández.
L'alcalde Jaume Casals els ha donat la benvinguda i tot seguit han fet un entrepà per seguir endavant amb la seva ruta cap a Balsareny, passant per la carretera De Berga i prenent el camí de l'antiga via del tren, fins a Monistrol de Calders.
 
La tercera etapa anirà de Monistrol de Calders a Castellar del Vallès, i la quarta i última etapa és la que arribarà a Barcelona el 7 de setembre, el diumenge abans de la data de rendició de capital catalana. A l'arribada a Barcelona seran rebuts per la Coronela a la Ciutadella i la comitiva anirà fins al Museu d'Història de Catalunya, al costat del moll. Un cop allà es farà una emotiva rebuda als membres de l'altra columna que han realitzat la travessa des de l'Illa de Mallorca. Tots els participants es dirigiran a fer un homenatge al Fossar de les Moreres i al monument a Rafel Casanova, lloc on acabarà l'acte. 
Arxivat a