Santpedor acull divendres una jornada solidària amb el Senegal

Consistirà en un taller de dansa africana i la projecció del film 'Kirikú y la Bruja'

Redacció
04 de setembre del 2014
Després de la campanya de recollida de material escolar que va tenir lloc la primavera passada, l'ajuntament de Santpedor ha decidit mantenir el suport a les accions solidàries amb el Senegal a través de la seva participació en l'organització de la jornada 'Solidaritat amb el Senegal' que tindrà lloc aquest divendres a la tarda i que consistirà en un taller de dansa africana i la projecció del film 'Kirikú y la Bruja'. La iniciativa és de l'entitat ‘Llavor en Acció' que, en aquesta ocasió, busca recollir fons que es destinaran accions socials, educatives i de salut pública i compta amb l'organització conjunta de l'ajuntament santpedorenc, el Lokal de la Vila i Cal Segudet, emplaçament on es desenvoluparà el dinar tradicional senegalès de l'endemà dissabte. 
 
La plaça Gran de Santpedor serà l'escenari del taller de dansa africana que impartirà el senegalès Touty Mane. L'activitat, que es desenvoluparà entre les 5 i les 7 de la tarda, servirà per recollir els primers donatius que es destinaran a diferents accions per a la millora de la qualitat de vida de comunitats locals del Senegal. Finalitzat el taller, a les 7 en punt, tindrà lloc la projecció de la pel·lícula ‘Kirikú y la Bruja', a la sala d'actes de la Capella de Sant Andreu. L'entrada és de 2 euros, un euro més si també es volen crispetes. El llargmetratge, coproduït per França, Bèlgica i Luxemburg l'any 1998 i dirigit per Michel Ocelot, és una pel·lícula d'animació amb banda sonora del popular cantant africà Yoossou N'Dour que explica la història d'un nen valent i amb molta personalitat que, lluny de sumar-se a les pors que genera una bruixa entre la seva comunitat, es pregunta el per què de les coses i investiga per tal de trobar solució al problema que del temor que genera entre la gent.
 
El programa continua l'endemà al matí, a la mateixa plaça Gran, amb una Fira Joc Infantil que consistirà en jocs tradicionals africans. Els nens i nens podran gaudir de tres activitats previ pagament de 3 euros. Al migdia, l'acció es traslladarà a Castellnou de Bages, a Cal Segudet, on es clourà el programa d'actes amb un dinar a base d'arrossos variats i de Tep Dien, un plat tradicional senegalès cuinat amb arròs, peix i verduretes. Després de l'àpat també es celebrà l'hora del tè amb la lectura de contes africans. 
 
Els tiquets per participar al dinar és de 12 euros, per als adults, i de 8 per als més menuts i es poden adquirir el mateix divendres, 5 de setembre, durant les activitats infantils a la plaça Gran o bé a través de la pàgina de Facebook de 'Llavor en acció' bo i enviat un missatge privat.
 
A la xarxa social trobareu tota la informació sobre els objectius i els projectes que desenvolupa l'ONG, encapçalada per David Aguilera, que va estar al capdavant de la dinamització del Lokal de la Vila, l'equipament municipal dels joves de Santpedor, durant quatre anys. Aguilera va obrir un parèntesi en la seva trajectòria professional per iniciar projectes de cooperació internacional amb el Senegal país on hi ha fet estades durant aquest 2014, la primera d'elles per portar el material escolar recollit durant la campanya solidària que es va organitzar conjuntament amb l'IES Guillem Catà de Manresa. 
Arxivat a