El sindicat policial es queixa de manca d'efectius durant la Festa Major

El SPPME denuncia que en aquesta legislatura s'han eliminat 15 places de Policia Local a la ciutat i que el consistori els ha traslladat que ni en el que queda de 2014, ni durant tot 2015, no hi haurà noves convocatòries

per Pere Fontanals, Manresa, 4 de setembre de 2014 a les 15:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins a 20 agents de la Policia Local de Manresa van treballar fent hores extres durant el Castell de focs de la passada Festa Major. Aquesta és la situació amb que es troben els policies manresans durant els caps de setmana quan hi ha algun acte als carrers de la ciutat, segons el sindicat SPPME. La falta d'efectius es cobreix amb hores extres. I és que, segons el sindicat, des de l'inici de l'actual legislatura s'ha passat de 112 agents als 97 que hi ha en l'actualitat. "Les places dels agents que s'han jubilat en aquests darrers tres anys i mig s'han eliminat del catàleg", explica José Antonio Muñoz, primer vocal de SPPME a la Policia Local de Manresa.
 
"Quan arriba la Festa Major és quan es nota més" aquesta falta d'efectius, però igualment, assenyala Muñoz, "cada cap de setmana hi ha un acte o un altre que requereix tallar un carrer o tenir presència policial", de manera que cada cap de setmana hi ha agents fent hores extres. De fet, si només fos pels agents que els toca treballar per torn "a Manresa només hi hauria dues o tres patrulles simultànies durant el cap de setmana", que són les que "es necessiten quan hi ha un accident".
 
Muñoz recorda que, segons el rati que aconsella la Generalitat de Catalunya, Manresa hauria de tenir una plantilla de 125 agents, i aquests gairebé 30 agents menys fa que "el temps de resposta" sigui més llarg, i que "es noti" en un "ambient al carrer" que, degut principalment a la crisi, "requereix més activitat policial". A més a més, Manresa "lidera el rànquing d'edat" entre les principals policies locals de Catalunya i els pocs agents joves que queden "canvien de destí" quan s'obren places a altres municipis.
 
El més preocupant, però, és que la situació anirà a pitjor ja que "17 agents més es jubilaran en els propers 5 anys", i el govern ja ha comunicat als sindicats que no convocarà cap nova plaça d'agent "ni en el que queda de 2014, ni durant tot el 2015". Muñoz afirma que el govern municipal s'empara en la nova normativa estatal sobre funció pública, però recorda que "aquesta llei no afecta als cossos de seguretat".

 

Participació