Jaume Morell rep el diploma de Mestre Artesà Alimentari

El forner bagenc ha estat reconegut al costat de 28 persones més de tot el país

Redacció
03 de setembre del 2014
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat va publicar el passat 4 d’agost al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la Resolució per la qual s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a un total de 28 persones de tot el país, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya. Entre els nous mestres s'hi troba el forner bagenc Jaume Morell González.
 
El Diploma de Mestre artesà de qualitat agroalimentària s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
 
Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només pot ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.
 
En concret, a tot Catalunya, els diplomes s'han lliurat a 9 cansaladers xarcuters, 8 forners, 8 pastissers, 2 xurrers i 1 formatger.