El concert-vermut de Nova Crida omple el Passeig

Redacció
02 de setembre del 2014
La Cobla Contemporània va ser l'encarregada de tocar durant el concert-vermut. Foto: Sussi Garcia

La Cobla Contemporània va ser l'encarregada del Concert-Vermut que cada any organitza el Grup Sardanista Nova Crida el dilluns de Festa Major. Amb un Passeig ple de gom a gom, aquest any el concert va començar amb un programa molt reivindicatiu, amb sardanes estrenades per la festa de 'Sardanes per la Independència' del mes de març passat a Cornellà de Llobregat.
 
Després, la Contemporània seguí amb el seu repertori habitual, amb peces del seu darrer treball 'Sarda Xou 8', dedicat a músiques televisives, i del proper disc, amb cançó popular catalana o d'autors de la Nova Cançó. El concert posà el punt i final amb la lectura del manifest sardanista, la sardana 'Sense Por' del compositor manresà Joan Lázaro i el Cant dels Segadors.
 
Manifest de la Sectorial sardanista de l'ANC
Sardanistes, intèrprets, compositors, colles, i tots els que viuen i estimen la sardana: el nostre país està vivint un moment històric i la cultura popular ni pot ni ha de voler quedar-se en un segon pla. La sardana és un dels nostres emblemes nacionals i si volem fer honor al seu nom ens hem de mobilitzar per tal d'aconseguir que Catalunya pugui, ben aviat, decidir el seu futur. Us encoratgem a contribuir, des del vostre àmbit, a generar accions que sumin energies en aquesta direcció. Fem de cada ballada, de cada concert, de cada aplec, de cada concurs, una festa independentista. Tenim poc temps, i ens cal convèncer tothom que la independència és l'única via possible per a recuperar la dignitat i la llibertat com a poble. El nostre granet de sorra pot ser importantíssim.