Sant Domènec s'omple al ritme de Pep Callau i els Pepsicolen

La Festa Major Infantil s'acomiada dels més petits en un espectacle còmic on els protagonistes han estat ells

Aina Font
01 de setembre del 2014
Pep Callau i els Pepsicolen han protagonitzat el comiat de la Festa Major Infantil de Manresa. Foto: Aina Font / Raquel Badrenas

No eren ni les sis de la tarda que ja hi havia famílies preparades per veure el pallasso Pep Callau en acció. L'espectacle que ell i la seva companyia, els Pepsicolen, han interpretat s'anomena 'A Reveure', i és una adaptació del xou Marramangu que ja porten més de 24 anys representant. Qui ha donat el tret de sortida a la funció ha estat el Picapoll, l'amfitrió de la Festa Major dels menuts, que ha instat al públic a donar totes les forces que els hi quedessin per acomiadar la festa major com calia. 
 
El so d'un xiulet histèric ha fet girar els assistents cap a l'altra banda de l'escenari, que és des d'on ha aparegut Callau, ornamentat amb el nas vermell característic i sostenint un paraigües i un megàfon. Només xiulant, s'ha entès amb el públic i ha fet pujar a quatre voluntaris sense, en cap moment, haver fet servir la paraula. No ha estat fins el següent número que la xerrameca s'ha convertit en la protagonista, juntament amb la música, que sonava en directe a través d'un teclat i una guitarra elèctrica. 
 
Durant tot l'espectacle, el pallasso no ha parat de fer referència a fets quotidians de les persones presents a la plaça, posant-les en evidència d'una manera divertida i que feia esclatar de riure al públic. En declaracions a Manresainfo, els adults que han assistit a l'acte han remarcat que no s'han avorrit gens, ja que hi havia moments en què feia comèdia amb bromes aptes per a totes les edats, però també n'hi havia d'altres que la comicitat anava més dirigida al públic madur. I és que aquest és el tarannà de l'artista: fer sentir que tothom forma part de l'espectacle, fent-los parlar, ballar, cridar i, fins i tot, aquest cop, donar la benvinguda al nou curs escolar, fent un símil amb les campanades d'any nou. La diversió ha culminat amb un llançament per part de petits i grans de serpentines de tots colors.