Els escaladors demanen que no es retirin les vies de la balma de la Seu

Els esportistes consideren que a més a més de fomentar aquest esport, la instal·lació que ha acollit les jornades de Can Romu ajudarà a evitar "que l'espai torni a caure en el desús i s'ompli de nou de brossa i porqueria"

Pere Fontanals
01 de setembre del 2014
Aspecte de la balma de la Seu durant la jornada d'escalada de dissabte. Foto: AE Can Romu

Unes cent persones entre dissabte i diumenge han participat aquest cap de setmana en l'escalada a la balma de la Seu en una activitat organitzada per l'Associació Esportiva Can Romu, amb la col·laboració del Centre Excursionista Montserrat, en el marc de la Festa Major Alternativa de Manresa.
 
Dissabte es van realitzar les escalades a la part alta del vesant de la Via Sant Ignasi amb cordatge i seguretats, i diumenge es va fer escalada lliure des del camí dels Corrals per la cara del Puigcardener, amb una paret que arribava a ser horitzontal, però en un tram de menys alçada que el primer dia.
 
Els organitzadors es mostren satisfets d'haver recuperat un espai molt embrossat i ple de runa i d'escombraries que van netejar i omplir de grava, a més a més d'haver reconstruït un mur de pedra seca. L'objectiu dels membres de l'Associació Esportiva Can Romu era obrir un sector d'escalada en roca natural i en un entorn urbà per a gaudi dels aficionats d'aquest esport.
 
Malgrat que inicialment l'Ajuntament de Manresa, que segons Can Romu no va donar cap suport econòmic a l'activitat, els va demanar que un cop acabat el cap de setmana es desmuntessin els ancoratges de les vies, els escaladors demanen que es mantinguin per poder continuar practicant en l'entorn urbà i "evitar que l'espai torni a caure en el desús i s'ompli de nou de brossa i porqueria".