La CUP exigeix que es denegui el permís al motocròs de Calders

La formació independentista considera que la redacció del projecte omet aspectes com el Pla Territorial Parcial de les comarques centrals

Redacció
01 de setembre del 2014
Les assemblees locals de la CUP d'Artés, Moià, Monistrol de Calders, Navarcles i el nucli de la CUP de Calders han emès un comunicat en que mostren el seu desacord amb la instal·lació d'un circuit de motocròs a la Vall de les Tàpies de Calders. Cal recordar, com informava Manresainfo.cat el passat mes de juliol, que un grup de veïns van denunciar que el consistori tenia previst adjudicar els permisos necessaris per aquesta instal·lació a una empresa privada. En aquests moments, el consistori està pendent dels resultats d'una prova sonomètrica, que els veïns ja han advertit que es va fer "per quedar bé", amb poques motos i passant només amb una punta de gas.
 
La CUP recorda que l'àrea de les Tàpies és un "paratge singular d'alt valor ecològic amb especial valor per a l'activitat agrícola i una roureda d'alt valor ambiental i paisatgístic. Es tracta d'un espai protegit on s'hi han desenvolupat projectes de vida, treball i lleure en harmonia amb l'entorn".
 
És per això que consideren que el circuit de motos "suposa un gran impacte ambiental i resulta incompatible amb les activitats que ja s'hi venen realitzant des de temps enrere".
 
La reobertura d'aquest circuit després que fos clausurat durant la passada legislatura "suposa una política de fets consumats per part de l'Ajuntament de Calders, de forma opaca i sense l'aprovació popular i ni tan sols disposa del vist-i-plau de les entitats que han d'avalar-lo".
 
La CUP recorda que durant la fase d'exposició pública s'han presentat prop d'un centenar d'al·legacions contràries al circuit des del veïnat i les entitats del territori.
 
La formació independentista també considera que la redacció del projecte omet aspectes com el Pla Territorial Parcial de les comarques centrals, és incongruent amb el Planejament Municipal de Calders i el model de desenvolupament social i econòmic del Moianès. A més, diu el comunicat, "conté nombroses inexactituds i imprecisions en la projecció, redacció i l'exposició pública".
 
La CUP exigeix al Consell Comarcal del Bages i a l'Ajuntament de Calders "la denegació dels permisos i llicències al circuit projectat, a fer respectar els compromisos i projectes als quals aquestes institucions han arribat pel que fa a aquest territori".