Un castell de focs molt «pop» crema 270 quilos de pirotècnia

"Boig per tu" versió Shakira o "Bicicletes" de Blaumut entre les cançons escollides

per Àlex Gómez Ribera, Parc de l'Agulla, 1 de setembre de 2014 a les 00:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Castell de focs de la Festa Major ha cremat 270 quilos de pólvora. Foto: Àlex Gómez Ribera

Aquest diumenge a la tarda els núvols de tempesta s'acostaven perillosament cap al parc de l'Agulla. Malgrat l'aproximació el núvols van passar de llarg i, per tant, es van esvair els temors a un possible episodi de pluja que pogués afectar el castell de focs. Paral·lelament, al llarg de la tarda, es va anar omplint el parc de l'Agulla. Com cada any els accessos més immediats al parc de l'Agulla van ser tallats al trànsit rodat per facilitar l'accés massiu de gent a peu cap al parc. Ja de fosc el parc era un formigueig de gent on pràcticament només s'hi podien veure els mòbils, els clàssics complements il·luminats que es venen de manera ambulant i, també,  un gran nombre de rajos laser. Va ser aquest darrer element el que va motivar que, poc abans de començar, s'advertís per megafonia que no es fes un mal ús d'aquest rajos ja que això podia afectar l'organització del castell de focs. 
 
A les 10 de la nit tot l'amfiteatre al voltant del llac ja era ple esperant l'inici de l'espectacle confeccionat per Pirotècnia Igual. Després dels tres fuets previs fets minuts abans, el castell de focs va començar. La crema de la pirotècnia va mostrar petards de diversos colors i formes, des de les clàssiques palmeres fins a d'altres petards que esclataven en forma de cor o d'espiral. Els elements pirotècnics eren disparats a diverses alçades i es van agrupar en diversos blocs. La música va acompanyar en tot moment l'espectacle de foc i va incloure molta música pop. També s'hi va incloure música en català, d'aquest apartat en va destacar 'Boig per tu', interpretat per la cantant Shakira i, també, la peça 'Bicicletes' del grup Blaumut.
 
El castell de focs d'enguany va durar poc més d'un quart d'hora en que es van cremar uns 270 quilos de material pirotècnic. Durant tota aquesta estona el públic que omplia el Parc de l'Agulla va expressar sonorament com en quedava d'embadalit davant alguns dels esclats de llum i color que ahir es dibuixaven al cel. La gran afluència de públic va demostrar un cop més que aquest acte és el més multitudinari de la Festa Major de Manresa.

 
Aspecte que oferia una part del Parc de l'Agulla durant el Castell de focs. Foto: Àlex Gómez Ribera

 

Participació