Rock&Abba fa vibrar el Kursaal durant més de dues hores

Un dels moments més aclamats va ser quan el saxofonista Pep Poblet va pujar a l'escenari per acompanyar al grup

Redacció
31 d'agost del 2014
Públic i Rock&Abba amb Pep Poblet a l'escenari del Kursaal. Foto: Josep Comellas

"Som collonuts, farem un bolo que t'hi c.... i disfrutarem molt" , aquest va ser el crit de guerra dels set membres de la banda Rock&Abba als camerinos just abans de pujar les escales cap a l'escenari gran del Kursaal. 
 
El pronòstic es va acomplir al 100%, però no només van gaudir els de dalt de l'escenari, sinó que també els quasi mig miler d'espectadors que van omplir la platea.
 
Rock&Abba és el nou producte que faltava per inventar de la marca sueca Abba. El públic coneixia les cançons, la pel·licula i el musical Mamma Mia, però faltava per descobrir el nou invent gestat a Manresa pels 'veterans' músics Jordi Ribot, Joan Zabala i Benjamí Palomar, que amb el bateria Oscar Albert, el baixista Lorenzo Barriendos i les veus de Ruth Garlet i de la cantant i actriu Mone Teruel. Tots set s'han entretingut durant un any i mig a despullar una per una les cançons d'Abba i vestir-les de nou amb indumentària de Rock & Roll, sense pianos ni sintetitzadors. Amb tot això han acabat creant una formació de primeríssima divisió i que aquest dissabte al Kursaal no va deixar indiferent a ningú.
 
Cançó per cançó, van anar desgranant el repertori de més de vint temes del grup que va convertir en èxit tot el que va crear des del 1984. Tal com va dir Mone Teruel durant el concert "és l'homenatge que hem volgut fer als Abba ara que compleixen els seus 40 anys des que van guanyar a Eurovisió amb la cançó 'Waterloo'".
 
Aquesta la van fer servir per acabar el concert abans dels bisos, però anteriorment el públic havia aplaudit cançons com 'Take a chance on me', 'Dancing Queen', 'Mamma Mia', 'Money, money, money', 'Super trouper' i fins a més d'una vintena. Un dels moments de més decibels tant a l'escenari com entre el públic, va ser quan el saxofonista Pep Poblet va aparèixer a l'escenari per posar les seves brillants notes a la cançó 'Does you mother know'.
 
Un altre moment especial i de gran puresa i transparència musical, va ser quan tots els components, asseguts en tamborets col·locats a peu d'escenari van interpretar dos temes en acústic, 'Slipping trought my fingers' i 'Tank you for the music'.
 
Després de molts aplaudiments Rock&Abba va tornar a l’escenari per acabar el repertori de quasi dues hores, amb dues cançons més, entre elles l’emblemàtica 'Chiquitita', amb la tornada de Pep Poblet arrodonint una gran nit de música de veritat.