Vetllades càlides a la fresca de la Seu

Aina Font
31 d'agost del 2014
Mostrador de montaditos bascs al Parc de la Seu divendres. Foto: Aina Font

Una multitud de gent feia cua divendres i dissabte al vespre per comprar montaditos i beguda –vi en el cas de divendres i gintònic el dissabte– en una carpa on els cambrers del bar La Peixera no donaven l'abast. Divendres la corrua semblava interminable perquè tothom volia tastar les tapes basques. N'hi havia de truita de patates, d'escalivada amb anxoves o sense, de croquetes de pernil acompanyades amb formatge, de ceba caramel·litzada amb ou ferrat de guatlla i de xistorra amb pebrot verd. Tanta va ser la demanda que durant mitja hora es van haver de servir llesques de pa amb tomàquet i embotit o formatge mentre arribaven els nous montaditos acabats de fer. Dissabte, i veient l'èxit de divendres, l'organització va ser molt més plàcida i no es va generar tanta aglomeració de gent.
 
Per acompanyar l'àpat, un escenari col·locat de cara a la Seu, va rebre la visita de quatre grups de música provinents de terres bagenques (dos al divendres i dos el dissabte) d'estils molt diferents. Divendres el públic va tenir l'oportunitat d'escoltar el conjunt Bob&El Lladre, que van interpretar cançons folk d'artistes coneguts, traduïdes al català. 'Pols i diamants' (diamonds and rust), de Joan Baez o 'Màrtir del Rock'n'roll' (Rock'n'roll suicide), de David Bowie. Quan van acabar semblava que l'ambient amainava, però de seguida que els quatre membres del grup Palance van pujar a l'escenari, es va tornar a animar. El quartet d'electro-pop va interpretar cançons del disc que va treure a principis d'aquest any, com la de 'Superherois' –que dóna nom al CD– o 'Els acords més tristos de Peer Gynt', que va tenir una rebuda molt positiva per part del públic. 
 
Dissabte va ser el torn del grup de swing Massa Malta que va fer vibrar el públic interpretant versions de cançons conegudes internacionalment com 'Rehab', d'Amy Winehouse, 'Bad Romance', de Lady Gaga o 'Umbrella' de Rihanna. Totes al ritme de swing.  Després, el conjunt de blues Lasorda Gang va posar punt i final a la vetllada amb el seu repertori.
 
Les vesprades van acabar al voltant de les dotze de la nit amb un públic satisfet d'haver pogut fruir d'un espai tan acollidor tot sopant i amb música en viu de fons.