Uns Gossos reivindicatius omplen Sant Domènec

El grup manresà va presentar el seu últim disc "Batecs"

Noèlia Roger
31 d'agost del 2014
Gossos a dalt de l'escenari de la plaça Sant Domènec. Foto: Cristina Garcia

Ben puntuals i amb un públic de totes les edats i entregat des de la primera cançó van pujar a l'escenari el grup manresà que fa 21 anys que està en actiu, els Gossos (Roger Farré al baix i veus, Juanjo Muñoz a les guitarres elèctriques solista i veus, Natxo Tarrés a la guitarra acústica i veus, Oriol Farré a les guitarres electroacústiques, teclats, percussió i veus i, en Santi Serratosa a la bateria).
 
Presentaven a casa seva el seu últim disc 'Batecs' però no només van cantar cançons del cd, com: 'Segle XXI', 'Batecs', 'La Baula', 'Fills del Sol', 'Set mil milions' i 'Herois de veritat'; sinó, que també es van recordar d'altres treballs i van tocar: 'Un nou paisatge', 'Oxigen', 'Corren', 'Deixa't portar', 'La nit s'acaba', 'Nits de Glòria', 'L'Illa', 'Una Oportunitat', 'Solstici' i 'Condemnats'.
 
Entre altres coses, van dir que tots tenim problemes i que venien amb energia positiva, que "hem de passar de criticar". "Hauríem de pensar, parlar i fer, unir-nos en un sol batec per aconseguir els nostres drets". És un temps de noves oportunitats i ells ho veien venir. Van dedicar 'Herois de veritat' a tota la gent que està treballant per la pròxima Diada de Catalunya.
 
Hi va haver molt bon ambient i participació de la seva gent sense gairebé demanar-ho fins al punt de que després del fals comiat l'Oriol, va sortir amb la seva guitarra sol i va fer que els espectadors continuessin cantant. També hi havia molt bons gràfics durant les cançons a la pantalla de l'escenari on inicialment van posar una petita projecció amb el símbol de la banda. El fum i els llums feien que a vegades no es poguessin fer bones fotos i no veiessis bé als músics.
 
Una gran nit que van acabar d'arrodonir el grup de versions bagenc, Star3, que substituïen Mamá Patxanga que van omplir la plaça i també van tenir molt èxit.