La Mostra més estelada omple de pólvora la plaça Major

La bandera independentista va lluir en la majoria de bèsties del Correfoc

Àlex Gómez Ribera
31 d'agost del 2014
La majoria de les bèsties de la Mostra van lluir estelada al coll. Foto: Àlex Gómez Ribera

El dissabte de Festa Major és el dia en el que el Correfoc fa la seva presentació prèvia abans del veritable Correfoc de dilluns el vespre. Enguany no en va ser excepció i les diferents bèsties i personatges del Correfoc van ser presentades en un format de caire teatral. La novetat d'enguany va produir-se en el fet que moltes de les bèsties del Correfoc van lluir una estelada lligada al coll com si fos una peça més de l'espectacle de foc.
 
El mestre de cerimònies va ser el seu cap, el Boc. Aquest conegut personatge, després de presentar els tabalers va anar mostrant les diferents bèsties i elements d'aquesta tradició manresana: la Gàrgola, l'Asmodeu, la Víbria, la Mulassa, en Nas de Sutge o els diables entre d'altres. Tots els elements dels Correfoc van ballar i moure's al voltant de les diferents músiques pròpies del Correfoc que es van interpretar.
 
Un dels moments més esperats va ser, com és habitual, quan el Boc es va llançar amb tirolina des del balcó central de l'Ajuntament fins al terra de la plaça. També va generar gran expectació l'encesa dels paraigües de foc o l'aparició del Bou ben carregat de pirotècnia. L'espectacle va acabar amb l'entrada a plaça de tots els elements del Correfoc i l'entrada de la música per fer la Moscada. Tot seguit la cançó 'De Vacances' va tancar del tot la Mostra amb la incorporació del públic al centre de la plaça per voltar juntament amb les comparses del Correfoc.
 
El Correfoc continua aquest proper dilluns al vespre quan la cercavila de foc es previst que recorri els carrers del barri antic de Manresa. Un dels elements principals de la Festa Major que tancara, juntament amb el ball del Correfoc, la programació d'enguany.