El seguici festiu escampa la Festa Major per Manresa

La cercavila va incloure grups manresans i forans

per Àlex Gómez Ribera, Manresa, 31 d'agost de 2014 a les 00:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els gegants de Manresa han presidit la cercavila de Festa Major. Foto: Àlex Gómez Ribera

L'ambient de Festa Major va tenir aquest dissabte un dels seus grans incentius en la cercavila popular que, com cada any, va recórrer el centre de Manresa. La cercavila va començar just després de la Tronada, a la plaça Major, i va recórrer diversos carrers del barri antic i altre carrers tant cèntric com la Muralla, el Passeig o el carrer Guimerà. Els elements del seguici festiu van ser els grans protagonistes. La família gegantera manresana va sortir en ple: els gegants, gegantons, capgrossos oficials de la ciutat però, també, gegants d'altres barris de la ciutat com el Xup o el Poble Nou. Més enllà de la família gegantera també hi van assistir altres elements com el Lleó, protagonista del cartell de Festa Major d'enguany, i la majoria de bèsties que participen al Correfoc. 
 
Va ser el Lleó de Manresa el que va protagonitzar una de les anècdotes de la cercavila. En passar pel carrer Guimerà, la figura més recent de la imatgeria, va parar-se i va anar fins a l'entrada de la Joieria Uró. La Joieia Uró va ser l'establiment que va fer la corona que porta aquesta figura. El Lleó de Manresa va fer una reverència a davant del local. Les responsables del local van sortir a fora per donar les gràcies i van mostrar un fragment de còpia de la corona que tenen guardat. Més enllà d'aquesta anècdota, les diferents figures van centrar l'atenció dels vianants del centre de Manresa però, sobretot, van embadalir els més petits. El ritme el van posar, com sempre, els Tabalers de Xàldiga que van regalar un intens espectacle de percussió al llarg del recorregut.
 
Apart dels grups manresans també hi van participar els grups participants a l'Oreneta d'Or d'enguany i els diferents exèrcits d'epoca que van participar en la posterior recreació de l'incendi de la Seu de Manresa l'any 1714. Després de recorrer el carrer Guimerà el seguici festiu va tornar cap al mateix punt d'n havia sortit la cercavila: la plaça Major.

 
El Lleó de Manresa fa una reverència a la Joieria Uró, creadora de la seva corona. Foto: Àlex Gómez Ribera

 

Participació