Mamá Patxanga tocarà avui a la Festa Major Alternativa

Els martollerencs, que van cancel·lar el seu concert amb Gossos pel boicot al patrocini d'Iberpotash de la Festa Major, han acceptat la invitació de la FMA

Redacció
30 d'agost del 2014
Mamá Patxanga tocaran finalment a la FMA aquest dissabte

Clau de volta a la cancel·lació del concert que el grup Mamá Patxanga havia de fer aquest dissabte acompanyant a Gossos i al que va renunciar en suport a la campanya de BDS Bages de boicot a Israel pel patrocini d'Iberpotash de la Festa Major de Manresa. Aquest dissabte, el grup martollerenc tocaran a la FMA.
 
Com publicava Manresainfo.cat el passat 23 d'agost, Mamá Patxanga va decidir cancel·lar el concert que havia de fer en el marc de la campanya de BDS de boicot als productes i empreses d'Israel pels diversos "crims de guerra que ha comès aquest estat en els darrers dies", amb més de "2.000 morts palestins".
 
Segons ha pogut saber Manresainfo.cat , els col·lectius de la Festa Major Alternativa de Manresa han ofert al grup martorellenc la possibilitat de tocar aquest mateix dissabte en el programa de concerts que la FMA programa a la plaça de Puigmercadal. La FMA valora “la valentia i el compromís" que va significar la cancel·lació del concert que tenien programat amb la Festa Major de Manresa. El fet que es mantingui la presència dels quatre grups programats per aquest dissabte, farà que els Mamá Patxanga només toquin durant “una mitja horeta", en principi entre Humash i La Gatzara, però l'important “era reconèixer-los el gest".
 
El cantant de Mamá Patxanga, David Pérez, ha esplicat a Manresainfo.cat que la decisió de no tocar a la Festa Major oficial va ser “debatuda entre els integrants del grup" i es va decidir per ser “conseqüents" amb els seus plantejaments i “amb les lletres del grup". “No pots estar cantant una cosa i fent-ne una altra", es referma Pérez. Poc després, la FMA es va posar en contacte amb el grup per tantejar la possibilitat que toqués a la FMA 2015, però finalment els van cursar la invitació per l'edició d'enguany.
 
En el programa de la Festa Major oficial, Star3 substituirà Mamá Patxanga com a acompanyants de Gossos en el concert d'avui.