Les tapes del Tap'Antic tenen recepta

per Aina Font, Manresa, 29 d'agost de 2014 a les 17:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per totes aquelles persones que per la raó que fos no van poder provar les tapes del Tap'Antic d'aquest dijous, des de Manresainfo.cat hem fet un recull de receptes de 7 de les creacions que s'hi van trobar.
 
L'Om. Caneló nòrdic
 
Ingredients:
  • Pernil dolç 
  • Formatge de cabra (el típic rulo de cabra)
  • Salmó fumat
  • Julivert
  • Ceba tendra
  • Mel
  • Oli d'oliva
  • Farigola seca
  • Sal 
  • Mantega
Primer de tot es pica el julivert tan petit com es pugui. El mateix es fa amb la ceba tendra. Seguidament es tallen el salmó fumat i el formatge de cabra a daus o a làmines primes.
 
Un cop ho tenim tot tallat ho barregem. Això serà el farciment del caneló, que anirà embolicat amb un tall de pernil dolç.
 
Quan ja tenim el caneló muntat, el col·locarem damunt una torradeta prima prèviament untada amb mantega i un polsim de sal. Per acabar, ho amanirem tot amb una vinagreta d'oli d'oliva, mel i farigola seca 
 
Vida e Mocca. Barquet de seitó i escalivada
 
Ingredients:
  • Pa de coca torrat
  • Pebrot
  • Albergínia
  • Seitó marinat amb vinagre i una mica d'oli i sal durant 24 hores
  • Sal Maldon
  • Pebre negre
 
Primer de tot s'escaliven l'albergínia i el pebrot. Un cop escalivats, s'amaneixen amb sal Maldon i pebre negre i es col·loquen damunt la llesca del pa de coca. Finalment s'hi afegeix el seitó marinat a sobre. 
 
9 Caraques. Vicali
 
Ingredients:
  • Pa torrat
  • All
  • Oli
  • Llet
  • Pernil salat
  • Formatge de cabra
 
Comencem fent un all i oli batent l'oli, l'all i la llet fins que la textura que se n'obtingui sigui com la d'una maionesa. Un cop fet això, comencem a tallar el pernil salat molt prim i en trossets petits. Agafem un paper per a forn (d'aquells que són marrons o blancs) i hi posem els talls de pernil al damunt. Ho posem al microones durant un minut i mig fins que els talls de pernil estiguin torrats. 
 
Agafem el pa torrat, hi posem una capa d'all i oli i a damunt un tall de formatge de cabra que deixarem que es desfaci durant uns minuts a dins el forn. Finalment, col·locarem verticalment els trossos de pernil torrats damunt de la llesca.
 
Toni's. Llesca amb botifarra i llagostí en tempura
 
Ingredients:
  • Pa sucat amb tomàquet
  • Botifarra
  • Llagostí
  • Farina especial per a tempura

Es cou la botifarra a la paella. Durant la cocció s'arrebossen els llagostins amb la farina especial per a tempura barrejada amb aigua molt freda i es fregeixen amb oli calent. S'agafa el pa sucat amb tomàquet, s'hi col·loca un tall de botifarra i, al damunt, el llagostí en tempura. 
 
Moe's. Pastís de carbassó, ceba i bacó
 
Ingredients:
  • Carbassó
  • Ceba
  • Bacó
  • Ous (més o menys, un ou per persona)
 
Se sofregeix la ceba i el carbassó i quan ja estan dauradets s'hi afegeix el bacó i es cou a foc mitjà durant cinc o set minuts més. Paral·lelament es baten els ous (afegint-hi una mica de sal) i es posen amb el sofregit de ceba, carbassó i bacó que ja tindrem cuit. Es col·loca tot en una safata untada amb oli lleugerament i es posa al forn durant uns 10-15 minuts (depèn del forn que tingueu), amb escalfor a dalt i a baix. D'aquesta manera quedarà una mena de truita que quan estigui feta, tallarem a quadrats i presentarem sobre una llesca de pa amb tomàquet. 
 
Granja El Suís. Sobre-Roca
 
Ingredients:
  • Aigua
  • Suc de taronja
  • Musclos
  • Sucre
  • Xocolata negra desfeta
  • Pebre de caiena
 
Es bullen els musclos al vapor però no només fem el vapor amb aigua, sinó que a més de l'aigua hi afegim el suc d'una taronja i pebre de caiena. Un cop cuits, els hi posem sucre per sobre i el cremem amb un soplet. Finalment hi afegim una o dues gotes de xocolata desfeta al damunt.
 
Sprit de Vi. Kark i porc
 
Ingredients:
  • Botifarra de porc ral
  • Ceba
  • Pebrot verd
  • Pasta de cep
  • Formatge philadelphia
  • Formatge feta
  • Un parell o tres de carquinyolis
 
Es cou la botifarra de porc ral al forn a molt baixa temperatura durant una hora, més o menys (no hi posem oli perquè aquesta botifarra ja té molt greix i la mateixa cocció lenta fa que el deixi anar i no calgui afegir-hi res). Mentrestant sofregim la ceba i el pebrot verd. Un cop sofregits s'hi afegeix una cullerada de pasta de cep i ho triturem. Després de triturar-ho, hi afegim una mica de formatge philadelphia i feta (hem de procurar que aquesta barreja tingui una textura cremosa). Per presentar-ho hem de col·locar un tros de botifarra damunt d'una llesca de pa torrat i al damunt s'hi posa la barreja amb els ingredients que hem anomenat abans. El toc final és la pols de carquinyoli, que l'afegirem per sobre com si fos sal. Aconseguim aquesta pols, picant els carquinyolis amb un morter fins que quedi com una pols molt fina.

 

Participació