Dissabte es recrea l'incendi de la Seu de l'any 1714

Tindrà lloc un espectacle de llum i so per representar els fets històrics que van enfrontar les tropes borbòniques i les austriacistes a la fi de la Guerra de Successió

per Redacció, 29 d'agost de 2014 a les 14:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Miquelets formaran part activa a la recreació històrica. Foto: AjM

Aquest dissabte 30 d'agost, i en el marc de la Festa Major, es podrà gaudir de l'espe ctacle de llum i so 'Setembre de 1714: l'incendi de la Seu' que recrea els fets històrics que van succeir a Manresa a la fi de la guerra de successió. La representació començarà a les 19.45h a la Plaça Major, després de la Cercavila popular, i es traslladarà a la Baixada de la Seu.
 
Durant uns 35 minuts aproximadament es mostrarà l'enfrontament que hi hagué a la ciutat, els dies 3 i 4 de setembre de 1714, entre les tropes borbòniques i l'exercit de la resistència catalana del marquès de Poal i l'incendi de la Seu que se'n va derivar, pocs dies abans de la caiguda de Barcelona i Cardona.
 
Commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió
L'espectacle està vinculat al programa d'actes de Commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió a Manresa i evoca un dels moments clau que va succeir a la capital del Bages. L'objectiu es sumar-se al programa d'actes que impulsa la Generalitat de Catalunya i que s'està fent a tots els municipis del territori amb la finalitat de donar a conèixer i difondre els fets històrics succeïts en aquell conflicte bèl·lic.
 
L'organització, que va a càrrec de l'Ajuntament de Manresa, l'Associació Miquelets de Catalunya, i la Comissió promotora dels actes de commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió a Manresa, ha comptat amb la col·laboració dels Amics de la Seu, la Parròquia de Santa Maria de la Seu, Sònica, Xàldiga Taller de Festa i Radio Manresa, això com de les entitats següents:
 
  • Associació Miquelets de Catalunya: Regiment d'infanteria de la Generalitat, Regiment de fusellers de muntanya de Joan Vilar i Ferrer.
  • Associació Miquelets de Girona: Regiment d'infanteria de Sant Narcís.
  • Associació Regiments de Barcelona: Regiment d'infanteria de la Ciutat de Barcelona.
  • Associació Moià 1714: Companyia d'Hússars Hongaresos.
  • Associació Cultural 1707 Almansa Històrica: Tercio de Morados Viejos, Régiment de la Couronne.
  • Associació Miquelets del Regne de València: Regiment d'Infanteria Mare de Déu dels Desemparats.

 

Participació