«1714, diari d'una esperança» torna a posar el Kursaal dempeus

per Àlex Gómez Ribera, / Redacció, 27 d'agost de 2014 a les 09:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
'1714, diari d'una esperança' va omplir el Kursaal. Foto: Sussi Garcia

El Kursaal es va omplir el passat diumenge i va fruir de valent amb una nova representació a Manresa de l'espectacle '1714, diari d'una esperança' a càrrec del Grup de dansa Cor de Catalunya, després de l'estrena que va tenir lloc la Diada de 2011 culminant els actes del 25è aniversari de l'entitat cultural.
 
Al voltant del setge de Barcelona per part de les tropes borbòniques es construeix un argument explicat a través de la dansa, la música i la paraula. Tot plegat comença quan l'Esperança descobreix el diari de la seva difunta mare, la Madrona. Un document on la seva mare explica com va viure personalment i el seu voltant el setge a Barcelona i la posterior derrota de la ciutat. És doncs a través de les pàgines del diari que es van explicant a través de la dansa i dels cants de l'Esperança tot el que va succeir. Un vestuari d'època especialment treballat va ambientar tota la història que, un cop acabada, va culminar amb un epíleg i coreografia final que van esdevenir el punt culminant de l'emoció creixent que va acompanyar l'espectacle. Un final que el públic va aplaudir de manera decidida amb molts espectadors aplaudint a peu dret.
 
'1714, diari d'una esperança' ha tingut la direcció artística de Mònica Clarena amb l'ajuda de Lluis Galobart i Valentí Tatjé i l'assessorament escènic i teatral de Laura Bataller i Jordi Pessarrodona. La música ha estat composta per Jordi Badia expressament per al guió de l'espectacle, tot plegat amb un vestuari d'època dissenyat per Txell Soler.

 

Participació