Els més joves ja tasten el Correfoc

La moscada infantil creix i incorpora una nova mulassa

Àlex Gómez Ribera
25 d'agost del 2014
Manresa va celebrar diumenge la Moscada Infantil. Foto: Àlex Gómez Ribera

La plaça Major de Manresa va gaudir diumenge d'un ambient familiar. Els més petits esperaven disposats a fer les seves primeres incursions a la Moscada infantil, la versió del Correfoc destinada a la canalla. La Moscada va tenir com a prèvia el taller de diablons i tabalons on es podien aprendre diverses facetes de participació al Correfoc. A les 8 del vespre es va donar pas a la Moscada amb un espectacle conduït pel Boc, un dels personatges més emblemàtics del Correcfoc. Al voltant del Boc van anar apareixent els diablons i els petits tabalers que van mostrar els seus coneixements en pirotècnia i percussió. Les intervencions de la secció infantil de Xàldiga van ser acompanyades per les aparicions de la Tremenda, la bèstia de referència del Correfoc infantil, el Bou i, també, per l'aparició d'una nova Mulassa de dimensions més reduïdes que s'incorpora al conjunt del bestiari de la Moscada infantil.
 
Un cop fet aquest primer espectacle, l'acte va continuar en format Correfoc de manera que el públic, format per petits i grans, es va poder acostar als elements de foc. El Correfoc, de recorregut reduït, va recórrer el carrer del Cap del Rec fins el carrer del Carme, després va girar cap al carrer del Joc de la Pilota fins al carrer Sobrerroca, des d'allà va retornar a la plaça Major. Un cop arribat el Correfoc a la plaça de l'Ajuntament, es va fer una Moscada. L'acte es va tancar giravoltant per la plaça al ritme de la cançó 'De Vacances', imitant el tancament del Correfoc gran.
 
La moscada infantil va portar molts espectadors i participants a la plaça de l'Ajuntament. Aquest nombre de públic renova l'èxit d'una iniciativa que va ser concebuda com un bateig de foc per promoure que els més petits segueixin la tradició del Correfoc, un dels principals actes de la Festa Major de Manresa. La moscada va tancar el primer cap de setmana de la Festa Major de Manresa d'enguany. Els actes del Correfoc 2014 continuen dissabte amb la Mostra i el proper dilluns en que el Correfoc ha de recórrer el barri antic de Manresa.