Gemma Lorenzo i Eduard Pladellorens, nous Pubilla i Hereu de Manresa

L'acte de proclamació es va fer diumenge a la plaça Sant Domènec

Àlex Gómez Ribera
25 d'agost del 2014
Gemma Lorenzo i Eduard Pladellorens, nous pubilla i hereu de Manresa. Foto: Àlex Gómez Ribera

La ciutat de Manresa ha renovat un any més el seu compromís amb la tradició del pubillatge. Aquest diumenge Gemma Lorenzo i Eduard Pladellorens van ser escollits com a Pubilla i Hereu de Manresa. Una renovació de càrrecs que es va produir dins una cerimònia de proclamació que es va celebrar a la plaça de Sant Domènec. Una cercavila amb els tabalers de Xàldiga, els trabucaires del Casal Cultural Dansaires Manresans i els diversos representants del pubillatge va precedir l'acte de proclamació. Un cop arribada tota la comitiva a la plaça Sant Domènec es van anar presentant els diversos convidats del món del pubillatge que van ser testimonis, juntament amb el nombrós públic, de l'acte de proclamació.
 
L'acte, conduït pels hereus i pubilla de 2012 David Garriga i Helena López, va comptar amb homenatges, gags teatrals, les cançons de la Capella de Música de la Seu, diversos parlaments i danses. Un dels moments més emotius de l'acte va ser el comiat dels fins ara Pubilla i Hereu de Manresa: Carlota Gallés i Xavier Serra. Els dos joves, que durant aquest any han tingut el títol de pubilla i hereu de la ciutat, es van acomiadar amb una cançó, escrita i composada per ells mateixos, que van cantar en directe davant del públic. Un cop fet els comiats i agraïments va arribar el moment més esperat quan el regidor de Cultura, Joan Calmet, va fer públic el veredicte en que eren escollits Gemma Lorenzo i Eduard Pladellorens com a Pubilla i Hereu pel proper any. Als dos joves escollits els hi espera ara un any ple de compromisos per assistir a actes institucionals de Manresa i, també, representar la ciutat en els diversos actes i trobades del pubillatge català.
 
La proclamació de la Pubilla i Hereu és un dels actes tradicionals que omple el primer cap de setmana d'actes de la Festa Major de Manresa.