Aigua, aromes, sol, fang i confeti donen una entrada d'altura a la Festa Major

3.500 persones participen al Correaigua de la Festa Major

Pere Fontanals
23 d'agost del 2014
Una mare i el seu fill xapotegen a la bassa de fang del Correaigua. Foto: Pere Fontanals

La Festa Major de Manresa ha donat el seu tret de sortida amb aigua, fang, olors de maduixa i llimona, confeti, farina, molts crits i música. I amb un temps, que després de dos dies de pluja i núvols, ha acompanyat amb un sol generós i unes temperatures òptimes per seguir tot el recorregut del Correaigua.
 
Després dels tres trons d'avís, ha començat la remullada des de la plaça Europa, baixant pel Carme fins al Pedregar, pujada per Sant Miquel, Sant Ignasi Malalt i plaça Major, abans de tornar cap a la plaça Europa on enguany sí que ha funcionat la mànega d'escuma a diferència de l'any passat que va tenir problemes, tot plegat guiat pels tabalers de Xàldiga que també han sigut els responsables de guiar les mànegues cap a participants, i en algunes ocasions cap als curiosos.
 
A mida que la rua anava avançant, els 3.500 participants del Correaigua, segons l'organització, quedaven empastifats de colorants, aromes d'aigua, fang, farina i confeti, mentre passaven per llits elàstics i gaudien amb les pilotes gegants i d'aigua. Un altre dels elements que ha tingut molt èxit han estat les tradicionals basses de fang instal·lades a la plaça Major.
 
En total, 60.000 litres d'aigua que han finalitzat amb el bany d'escuma ja de tornada a la plaça Europa, a càrrec dels Bombers.