Sant Fruitós s'adapta a la llei de centres de culte

Es crea una comissió que treballarà per aportar la millor solució amb el màxim consens

Redacció
31 de juliol del 2014
Tots els grup municipals del ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages han votat favorablement l'acord proposta de l'equip de govern per iniciar el procediment de modificació del Pla general d'ordenació urbana del municipi per tal d'adaptar-lo a la llei de la Generalitat sobre centres de culte. L'acord s'ha pres durant la sessió extraordinària celebrada aquest dimecres al vespre.
 
Aquest acord suposa suspendre totes les tramitacions i llicències que es refereixen a la implantació de nous centres de culte durant el proper any. Tal i com  ha explicat l'alcalde, Joan Carles Batanés, durant la seva intervenció, això inclou una moratòria de la llicència sol·licitada per l'associació Comunidad Islàmica Al-Nour.
 
El ple de l'Ajuntament també ha acordat la creació d'un Consell Ciutadà Consultiu sobre Centres de Culte que té la condició de consell assessor. Estarà format per una vintena de persones com l'alcalde i un regidor de cada grup municipal; l'arquitecte, l'enginyer, el secretari i la interventora municipal, i un representant de les formacions polítiques que van concórrer a les darreres eleccions municipals i no van obtenir representació al consistori. També hi haurà fins a 10 veïns designats per la junta de portaveus, fins a cinc representants d'entitats religioses amb centres de culte al municipi, un membre de la Direcció General d'Afers Religiosos, un representant de cada associació de veïns, dels empresaris i dels comerciants i un de l'equip redactor.
 
Tots els grups municipals han destacat la importància d'aquest consell consultiu ja que serà un òrgan participatiu encarregat de buscar el consens per trobar i proposar la millor solució. També han apostat per obrir un debat serè i constructiu per tal que, amb el camí que ara s'enceta, es pugui decidir on i com han d'ubicar-se els futurs centres de culte mantenint la convivència entre tota la ciutadania.
 
Una cinquantena de veïns del municipi han assistit a aquest ple extraordinari.