PIMEC dóna suport a la reactivació de l'aeròdrom de Sant Fruitós

Esteve Pintó considera que la reactivació de qualsevol infraestructura és una oportunitat per a les empreses de la comarca

Redacció
25 de juliol del 2014
El president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, ha expressat el suport de la patronal al projecte de reactivació de l'aeròdrom de Sant Fruitós, actualment en fase de tramitació, i ha assegurat que "l'arribada de nova activitat empresarial al Bages generarà beneficis a tothom". Considera que "la posada al dia d'aquesta infraestructura pot ser una oportunitat per generar llocs de treball però també per millorar el posicionament de la comarca a molts nivells".
 
L'aeròdrom de Sant Fruitós, que en l'actualitat ja és operatiu i és de titularitat privada, forma part del Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya 2009-2015 que la Generalitat va redactar amb l'objectiu de consolidar i desenvolupar una xarxa d'infraestructures integrada al territori dins la qual, l'aeròdrom fruitosenc està classificat com a aeròdrom d'activitat esportiva.
 
D'altra banda, des de PIMEC es considera que cal vetllar perquè la posada al dia i reactivació d'aquesta infraestructura es faci "amb total respecte pels municipis afectats i tenint en compte, com ja en qualsevol procediment d'aquestes característiques, l'opinió de les persones i agents del territori". Esteve Pintó s'ha mostrat segur del fet que l'administració local vetllarà pels interessos de la gent i la Generalitat, que és qui finalment ha d'autoritzar el projecte, "serà exigent amb tots aquells preceptes tècnics i legals que requereix la reactivació d'una infraestructura d'aquetes característiques". En aquest sentit, el president de PIMEC Catalunya Central ha assenyalat que "és imprescindible que es desenvolupin tot un seguit d'actuacions, principalment la redacció del Pla director urbanístic aeroportuari de l'aeròdrom".