Santpedor estendrà la fibra òptica als polígons industrials

Redacció
24 de juliol del 2014
L'alcaldesa de Santpedor, Laura Vilagrà, durant la passada reunió amb representants dels polígons. Foto: AjSTP

L'ajuntament de Santpedor ha donat llum verda al projecte d'estesa de la fibra òptica als polígons industrials del municipi amb l'objectiu de poder licitar la totalitat de l'obra durant aquesta tardor. Es tracta d'una nova aprovació inicial del projecte, al qual es va donar llum verda el juny del 2012, que incorpora les servituds de pas derivades del traçat bàsic de la infraestructura, d'una banda, i els efectes que ha suposat el canvi de la normativa estatal sobre les competències de l'administració local en aquest projecte i que es cenyeixen a la realització de l'obra civil. 
 
Amb aquestes modificacions, el cost del projecte d'estesa de la fibra òptica als polígons industrials de Santpedor es redueix substancialment i passa dels 324.000 euros previstos inicialment a 174.876€ . Aquest fet obre la porta a la possibilitat de que els treballs constructius es puguin desenvolupar de forma ininterrompuda un cop es posin en marxa, al final del procés de licitació que el consistori té previst realitzar aquesta tardor. D'entrada, l'ajuntament assegura el finançament de l'obra, amb partides plurianuals de 50.000 euros a càrrec dels pressupostos municipals, mentre es negocia un avançament de la subvenció compromesa per part de la Generalitat amb el PUOSC amb vistes al 2017. La intenció de l'ajuntament és aconseguir-la per al 2015. Paral·lelament, s'estan abordant altres opcions de finançament amb línies de subvenció de la Diputació de Barcelona. 
 
Amb aquesta aprovació, a la qual es van sumar la totalitat de regidors del ple, l'ajuntament dóna compliment a un dels projectes d'inversió més importants d'aquest mandat i atén la demanda del teixit empresarial santpedorenc. Així ho va constatar l'alcaldessa, Laura Vilagrà, durant l'esmorzar de treball que de l'Associació de Parcs Empresarials de Santpedor, que va reunir una vintena d'empresaris en una matinal de networking que va tenir lloc el passat 3 de juliol. L'entitat, que agrupa representants de les empreses instal·lades als cinc polígons d'activitat econòmica del municipi: Les Verges, Riu d'Or i Santa Anna I, II i III, va fer pal·lès el seu interès per les previsions d'execució del projecte de fibra òptica i de l'arribada d'aquesta infraestructura a la totalitat de polígons del municipi. 
 
En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat "l'aposta que els pressupostos d'aquest 2014 fan per fer una realitat l'arribada de la fibra òptica als nostres polígons" i ha confirmat que s'estan ultimant els termes de la modificació del projecte d'extensió de la infraestructura amb vistes a poder iniciar les obres abans d'acabar aquest any. Vilagrà ha confirmat, a més, que "un cop engeguem amb els treballs, esperem anar enllaçant fases durant els pròxims tres anys". El projecte de connexió dels cinc parcs empresarials a aquesta infraestructura es farà a partir d'un traçat bàsic que passarà per la carretera de Santpedor a Sant Fruitós i que aprofitarà l'obra privada de canalització de gas que desenvoluparà l'empresa Denso. 
 
El ple extraordinari d'aquest dimarts també va donar llum verda a l'aprovació definitiva del projecte de remodelació de la potabilitzadora de Santpedor, que es va aprovar inicialment el passat mes de febrer. Els treballs es desenvoluparan en el marc del contracte programa que l'ajuntament de Santpedor té amb Aigües de Manresa i la previsió és que les obres es puguin licitar durant aquest estiu i començar abans no s'acabi el 2014. 
Arxivat a