Ningú no ha demanat ampliar l'aeroport de Sant Fruitós

L'Ajuntament aclareix que les competències sobre aeronàutica no són municipals sinó de la Generalitat i de l’Estat

Redacció
18 de juliol del 2014
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages es veu  obligat a emprendre diferents accions de caràcter informatiu per desmentir alguns rumors relacionats amb l'aeròdrom de Sant Fruitós que vol reactivar l'empresa Airpirineus SL amb una escola de paracaigudisme. En aquest sentit, s'han portat a terme reunions, entre les quals amb l'Associació de Veïns de Pineda de Bages. Un dels aspectes més importants que hagut de desmentir l'Ajuntament és que no hi ha cap petició ni cap tramitació per ampliar l'aeròdrom, un equipament legalitzat i en servei des de fa dècades.
 
El funcionament de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages es regeix d'acord amb el Pla d'Aeroports, Aeròdroms, i Heliports de Catalunya, emparat legalment a través d'un Decret de Presidència de la Generalitat de l'any 2009. En aquell moment, a Sant Fruitós no hi va haver cap al·legació, ni per part de l'Ajuntament, ni per part de cap associació de veïns o entitat.
 
L'única petició que ha fet Airpirineu SL és poder ampliar l'hangar -on s'hi guarden les aeronaus- i les oficines. El procediment que se segueix és estrictament de caràcter tècnic i se sotmet a informació pública.
 
L'Ajuntament de Sant Fruitós ha de recordar que ni ell ni cap ajuntament té competències en l'àmbit de l'aeronàutica, les quals corresponen a la Generalitat de Catalunya i al govern de l'Estat.