El projecte de polígons del Consell rep el suport de la Diputació

De 28 actuacions presentades a tota la demarcació, se n'han seleccionat 17, entre elles la del Consell Comarcal del Bages

Redacció
15 de juliol del 2014
L'actuació del Consell Comarcal del Bages per a la promoció i millora dels polígons industrials de la comarca ha estat una de les seleccionades per la Diputació de Barcelona per rebre ajuts per desenvolupar diverses accions. El 60% del pressupost de l'actuació està subvencionat per part de la DIBA i la resta serà cofinançada entre el Consell Comarcal  del Bages i els  6 Ajuntaments executors. L'actuació comarcal té continuïtat i suport de la DIBA des de l'any 2008 i també hi participen els ajuntaments i les associacions d'empresaris dels polígons.
 
Per part del Consell Comarcal del Bages les principals accions que es duran a terme són:
 
  • Manteniment i millora del cens i SIG de polígons i empreses de la comarca del Bages, que inclou informació de més de 100 polígons i més de 1.600 empreses. Es pot consultar a www.poligonsiempreses.ccbages.cat. El web té més de 56.000 visites anuals i s'hi faran també els canvis tecnològics necessaris perquè sigui fàcilment accessible des de dispositius mòbils, com tauletes i mòbils intel·ligents. La dispersió de polígons de poca extensió al Bages dificulta molt la seva localització i promoció conjunta. Per això el Consell fa el manteniment i millora del cens i SIG de polígons per tal de tenir una radiografia detallada de la tipologia de polígons i per difondre conjuntament tota la informació al portal web.
  • Servei de Localització Empresarial que ofereix el Consell Comarcal i que facilita la cerca de naus i terrenys disponibles als polígons de la comarca i atén les consultes que arriben d'aquest àmbit. Es tracta de donar a conèixer la disponibilitat de naus i sòl industrial i fer acompanyament dels empresaris que busquen lloc al Bages, o dels que ja hi són però volem ampliar o reduir les seves instal·lacions.
  • Pla de suport a la extensió de la fibra òptica als polígons del Bages, que preveu reunions amb operadors de telefonia i actuacions encaminades a facilitar l'arribada de la fibra òptica a les empreses dels PAE. 
 
A més, es fa una aposta ferma per millorar la gestió als polígons, per això s'ha treballat amb els empresaris i entitats com PIMEC per crear associacions als principals polígons del Bages, s'han creat 4 associacions en els últims 3 anys (a part de les de Manresa). Es dóna suport a aquestes associacions i es treballa conjuntament en projectes de dinamització dels polígons, afavorint que les empreses d'un mateix polígon es coneguin, s'associïn i  hi hagi un interlocutor clar amb cada Ajuntament. En aquest sentit, sis ajuntaments bagencs podran treballar per donar suport a les associacions d'empresaris dels polígons del seu terme municipal:
 
  • Artés: Ampliació del portafoli promocional del polígon de Santa Maria d'Artés i campanya de promoció d'AEPA (Associació d'Empresaris del polígon Santa Maria d'Artés), campanya de captació de socis, xerrades i jornades amb l'empresariat del polígon.
  • Sallent: Millora de la senyalització al polígon Plans de la Sala de Sallent.
  • Santpedor: Suport a APES (Associació de Parcs Empresarials de Santpedor) en l'organització d'actes i jornades adreçades a l'empresariat dels polígons del municipi, visites personalitzades a empreses, captació de nous socis, esmorzar empresarial, reunions informatives dels canvis de tarifació elèctrica, etc.
  • Sant Fruitós de Bages: Prospecció d'empreses, promoció de l'associacionisme i organització d'actes i jornades adreçades al empresariat dels polígons de forma coordinada amb APAES (Associació de Parcs d'Activitat Empresarial de Sant Fruitós de Bages)
  • Sant Salvador de Guardiola: Elaboració d'un projecte de seguretat específic per al polígon industrial de Salelles amb AEPSAL (Associació d'Empresaris del Polígon de Salelles).
  • Sant Vicenç de Castellet: Fomentar la cooperació i coordinació entre el teixit empresarial dels polígons.
 
Alhora, i amb la voluntat de fomentar el treball conjunt entre diferents ajuntaments i diferents associacions, enguany està previst iniciar mecanismes de coordinació com, per exemple, reunions entre diferents presidents d'associacions d'empresaris de polígons del Bages, una acció que es farà en col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa  i PIMEC Catalunya Central.