El govern adverteix PxC que tampoc té autorització per fer l'acapte sense carpa

Considera que aquesta iniciativa "pretesament solidària" és una actuació "xenòfoba i reprovable" des del punt de vista democràtic i del respecte a les persones

Redacció
14 de juliol del 2014
Davant l'advertència de PxC, que tot i la no autorització municipal per instal·lar una carpa de recollida d'aliments al Mercat de la Font dels Capellans, manté la seva intenció de recollir aliments per a les famílies necessitades "de casa" i repartir fullets propagandistics, l'Ajuntament de Manresa avisa que tant la recollida d'aliments com la distribució de publicitat a la via pública també estan subjecte a l'autorització administrativa corresponent d'acord amb les ordenances municipals, i PxC no l'ha sol·licitat.
 
El govern de CiU del consistori manresà afirma que la decisió de no autoritzar aquesta iniciativa s'ha adoptat fent una "interpretació estricta" de la normativa municipal ja que la instal·lació de l'esmentada carpa incompleix l'Ordenança municipal reguladora de la venda no sedentària.
 
A més a més, l'Ajuntament considera que la denegació de l'autorització és el que correspon aplicar a una iniciativa "pretesament solidària" que en realitat és una actuació "xenòfoba i reprovable" des del punt de vista democràtic i del respecte a les persones.
 
Cal recordar que aquest dimarts PxC pretén fer una recollida d'aliments al mercat ambulant de la Font dels Capellans per a les famílies "de casa". A la mateixa hora del matí, diversos col·lectius de la ciutat han convocat una mobilització contra aquesta acció del partit xenòfob.