Cardona envia un Playmobil amb estelada a l'estratosfera

Durant la celebració també s'ha llançat una estelada feta amb globus al cel

Redacció
12 de juliol del 2014
 


El camp de futbol de Cardona ha acollit aquest dissabte el projecte Stratos Eye, un salt per la llibertat, enlairant un playmobil amb una estelada fins a l'estratosfera des d'on s'ha llançat seguint l'exemple de Felix Baumgartner, per commemorar el tricentenari de 1714 i fer difusió de la causa catalana arreu.
 
Pol Rosset, un estudiant de 19 anys, va enlairar dos globus a l'estratosfera en el seu treball de recerca. El projecte tractava de gravar imatges de la Terra des de l'allà i estudiar les forces implicades durant l'enlairament i el descens, i tecnològicament els materials necessaris per dur a terme aquest projecte. Un cop acabat el treball de recerca va tenir la idea, agafada del Felix Baumgartner, que es va llançar des de l'estratosfera per trencar la barrera del so, de fer un enlairament semblant, però en format reduït amb un playmobil.
 
També, durant l'enlairament del ninot s'ha fet la primera estelada de globus d'heli amb la participació de tots els assistents a l'esdeveniment que, subjectant cadascú un globus, han format la bandera independentista.
 
L'estudiant terrasenc ha triat Cardona pel seu protagonisme en la Guerra de Successió i per ser un indret al centre de Catalunya per evitar que el globus anés a parar al mar.

 
El playmobil amb estelada al camp de futbol de Cardona abans del llançament. Foto: Cristian Segura
Arxivat a