Súria celebra Sant Cristòfol dins els actes de Festa Major

Redacció
11 de juliol del 2014
Benedicció de vehicles amb motiu de la diada de Sant Cristòfol. Foto: AjSú


Súria va celebrar dijous 10 de juliol la diada de Sant Cristòfol, patró de la vila, amb les tradicionals benediccions de vehicles i una missa a l'església parroquial, dins de la Festa Major d'enguany. El programa d'actes entra a partir d'avui divendres en els seus dies centrals, que culminaran el dilluns 14 de juliol, festa local a la vila, amb el castell de focs d'artifici.
 
Les benediccions de vehicles van tenir lloc pel migdia, davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol, i per la tarda, davant de l'església de Santa Bàrbara del barri de Salipota. Com és habitual, l'acte va donar lloc a llargues fileres de vehicles de tota mena que ocupaven els accessos i els carrers d'aquests dos temples suriencs.
 
D'altra banda, l'envelat instal·lat aquesta setmana a la plaça de Sant Joan va acollir la cantada d'havaneres de la Festa Major, que es va celebrar la nit del dimecres 9 de juliol amb el grup A cau d'orella i el tradicional rom cremat. Aquest acte s'havia de celebrar al parc municipal Macary i Viader, però finalment va ser traslladat per la possibilitat de pluja. Entre dimarts i dijous d'aquesta setmana també han estat instal·lats al parc Macary i Viader els castells inflables per a la mainada.
 
El programa de la Festa Major de Súria continua aquest divendres 11 de juliol amb la primera jornada de la recollida solidària de la campanya 'La fam no fa vacances'. Les donacions d'aquesta primera jornada es podran fer de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h a la plaça de Sant Joan. La segona jornada de la recollida es farà dissabte 12 de juliol en aquest mateix lloc, entre les 10.00 i les 13.00 h.
 
Altres actes d'aquest divendres 11 de juliol seran la discomòbil infantil i el ball de confeti, la inauguració de l'exposició del 47è Concurs de Pintura Ràpida, una ballada de sardanes i les actuacions de la Nit Jove.
 
Entre els actes previstos per al dissabte 12 de juliol, hi ha la trobada castellera, la pedalada popular i la segona representació de l'obra teatral 'La ceba' de Jordi Teixidor. Pel que fa al diumenge 13 de juliol, es farà la missa solemne de Festa Major, la cercavila, el concert de tarda, les tocades al davant de la Casa de la Vila i el ball de nit, a més d'altres actes.
 
L'organització de la Festa Major de Súria és a càrrec d'una Comissió de Festes encapçalada pel regidor de Festes, Àngel López. Més d'una trentena d'entitats i altres raons socials de la vila han col·laborat en la confecció del programa. El castell de focs d'artifici, que tradicionalment és un dels actes amb més poder de convocatòria, serà patrocinat per l'empresa Iberpotash.
Arxivat a