L'Ajuntament de Sant Joan es farà càrrec dels àpats del menjador social

La moció, presentada pel PP, es va aprovar per majoria absoluta en el ple

Redacció
10 de juliol del 2014
El Grup Municipal del Partit Popular a Sant Joan de Vilatorrada, a través del seu regidor, Josep Lluís Javaloyes, va presentar una moció que es va aprovar per majoria absoluta, per la que "s'insta a fer un estudi, perquè l'ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es faci càrrec dels costos que suposa l'elaboració i la distribució dels dinars que es reparteixen des del menjador social 'Que Bo' a persones necessitades que siguin derivats dels Servis Socials del mateix ajuntament".
 
El regidor Popular va explicar que a Sant Joan de Vilatorrada hi ha una associació solidaria que es dedica, entre altres coses, al menjador social, que, desinteressadament i de manera altruista, gràcies als seus voluntaris, reparteix un mitjana de 50 àpats al dia, tres dies a la setmana durant tot l'any. I tot plegat gràcies a l'ajut del banc d'aliments, donacions privades i una aportació de l'ajuntament de 1.000 euros/any, aportació que des del PP es considera insuficient.
 
En aquest sentit Josep Lluís Javaloyes va dir que "les dificultats econòmiques que està patint la comarca del Bages i en especial Sant Joan de Vilatorrada, fa que estigui afectant dràsticament als sectors més vulnerables de la nostra població que es manifesta en mancances tan bàsiques com les de l'alimentació en moltes llars del municipi".
 
Per això Javaloyes considera que "aquestes mancances haurien d'alertar a les administracions públiques, especialment al nostre ajuntament, que hauria de tenir més cura a l'hora de posar les eines necessàries per eixugar aquests dèficits d'assistència primaris".