L'Assemblea d'Aturats farà una àgora dijous a Sant Domènec

Explicarà les seves reivindicacions, les seves activitats i els seus objectius

Redacció
09 de juliol del 2014
L'Assemblea de treballadors en atur farà aquest dijous 10 de juliol a les 6 de la tarda una Àgora a la Plaça Sant Domènec per explicar les seves reivindicacions, les seves activitats i els seus objectius.
 
El moviment d'assemblees de treballadors desocupats del Bages ha sorgit com a resposta organitzada i de lluita al drama social de l'atur "provocat per un sistema econòmic basat en l'explotació de la classe treballadora, i de les polítiques d'ajust i austeritat que apliquen els governs de Catalunya i Espanya al servei de la Troica i dels interessos de la classe formada pels bancs, especuladors, multinacionals i grans empreses".
 
El moviment contra l'atur té una activitat de denúncia i sensibilització del sistema capitalista "causant de la desocupació". Després consolidar-se com a Assemblea la plataforma reivindicativa té per iniciatives treballar diverses campanyes i mobilitzacions de protesta pels objectius i reivindicacions col·lectives, afavorint les seves decisions en assemblees col·lectives d'aturats.
 
L'activitat del moviment de persones sense feina no es limita a defensar els seus objectius específics, també, de manera solidària, participa en la mesura de les seves forces en les mobilitzacions de caràcter social i reivindicatiu, així com en les lluites contra tancaments d'empreses i acomiadaments, en les concentracions i manifestacions en defensa dels drets socials bàsics en salut, educació, etc.
 
I en el treball unitari per la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania, que ha donat un pas decisiu amb la recent presentació del projecte de llei al Parlament de Catalunya, "amb la qual s'obre la possibilitat de fer realitat un dret per a tota la ciutadania de Catalunya, i en particular, ha obert una esperança per a centenars de milers de persones i famílies que es troben en situació de pobresa".
El funcionament de l'Assemblea de Treballadors es en Atur del Bages té les regles de la democràcia i el consens, oberta a la participació de les persones en atur sense distinció de sigles, també d'aquelles persones solidàries compromeses en la lluita contra la desocupació, per la igualtat i la justícia ; així com un caràcter autònom respecte de la resta d'organitzacions socials, cíviques i polítiques, i una voluntat unitària per impulsar i participar en moviments més amplis.
 
Entre els seus objectius també està crear un espai on la "desobediència civil contra les injustícies es pugui estendre progressivament, de manera conjunta i assumida per la majoria social en un procés col · lectiu, des de múltiples espais i sensibilitats". "Aquest és el camí per frenar lleis injustes com la Llei Mordassa, la reforma de la llei de l'avortament i altres canvis normatius". L'Assemblea pretén seguir "estratègies de desobediència civil i reforçar les lluites ja iniciades: Stop Desnonaments, contra les noves reformes laborals, contra les polítiques d'immigració, contra les retallades en sanitat i educació,...".