Els donatius de la benedicció de Sant Cristòfol, al Banc dels Aliments

A la festa d'aquest dijous es reconeixerà l'exdirectiu de l'entitat i catedràtic Ignasi Bajona i a l'expresident Ramon Roqueta

Redacció
09 de juliol del 2014
Més de 1.800 vehicles han estat beneïts per Sant Cristòfol a Manresa.
Més de 1.800 vehicles han estat beneïts per Sant Cristòfol a Manresa. | Jordi Preñanosa
Dijous torna la benedicció de Sant Cristòfol. Foto: Jordi Preñanosa


Els diners que es recullin aquest dijous a la tarda a la tradicional benedicció de vehicles que organitza el Montepio de Conductors per celebrar Sant Cristòfol es destinaran al Banc d'Aliments de Manresa. L'entitat mutual, que al llarg de l'any porta a terme diferents accions de caràcter solidari, vol que les aportacions que facin els conductors es converteixin en aliments bàsics per a moltes famílies que no tenen els recursos més bàsics. La benedicció serà dijous, entre les 7 i les 7 del vespre, al carrer Mossèn Cinto Verdaguer, a les immediacions de la seu central del Montepio de Conductors.
 
Enguany, la festa de Sant Cristòfol conjuga alguns dels actes tradicionals, com la missa -12 migdia a l'església de l'Hospital de Sant Andreu- o la benedicció, amb els lliurament de reconeixements a persones i entitats significatives per al Montepio. Aquests premis, que es van instaurar per primera vegada l'any passat amb molt bona acollida, tenen continuïtat.
 
En aquesta ocasió, les persones que el Montepio retrà homenatge a títol individual, serà el catedràtic Ignasi Bajona, exdirectiu de l'entitat i a Ramon Roqueta, que va ser president del Montepio. Ambdós formen part de la junta consultiva del Montepio. L'organització premiada pel Montepio per la seva qualitat en el servei i per la seva implicació en tot el relacionat amb emergències, en general, i viàries en particular, és el cos de Bombers de la Generalitat.