Un Playmobil amb estelada saltarà dissabte a Cardona des de l'estratosfera

El projecte de l'estudiant egarenc Pol Rosset està inspirat en el salt que va fer Felix Baumgartner

Redacció
07 de juliol del 2014
El Playmobil astronauta estelat ja està preparat per al salt de dissabte. Foto: Verkami


Aquest proper dissabte 12 de juliol a parti de les 10 del matí al camp de futbol de Cardona es durà a terme el projecte Stratos Eye, un salt per la llibertat.
 
Aquest projecte es proposa enlairar un playmobil amb una estelada fins a l'estratosfera i des d'allà llançar-lo seguint l'exemple de Felix Baumgartner, per commemorar el tricentenari de 1714 i fer difusió de la causa catalana arreu.
 
Pol Rosset, un estudiant de 19 anys, va enlairar dos globus a l'estratosfera en el seu treball de recerca. El projecte tractava de gravar imatges de la Terra des de l'allà i estudiar les forces implicades durant l'enlairament i el descens, i tecnològicament els materials necessaris per dur a terme aquest projecte. Un cop acabat el treball de recerca va tenir la idea, agafada del Felix Baumgartner, que es va llançar des de l'estratosfera per trencar la barrera del so, de fer un enlairament semblant, però en format reduït amb un playmobil.
 
També, en el moment de l'enlairament del ninot es farà la primera estelada de globus d'heli amb la participació de tots els assistents a l'esdeveniment que, subjectant un globus d'heli, formaran la bandera independentista.
 
L'estudiant terrasenc ha triat Cardona pel seu protagonisme en la Guerra de Successió i per ser un indret al centre de Catalunya per evitar que el globus anés a parar al mar. Serà un esdeveniment públic on, qualsevol persona que ho vulgui, hi podrà participar. 
Arxivat a