Cau al carrer un tros d'ornament de Can Jorba des de 25 metres d'altura

S'ha desprès una petita part de l'ala d'una àliga del costat del rellotge que, afortunadament, no ha impactat amb ningú, tot i ser un dissabte al vespre

Pere Fontanals
05 de juliol del 2014
Un tros petit de l'ala d'una de les àligues d'ornament que té la façana de Cal Jorba, al costat del rellotge, s'ha desprès aquest dissabte sobre 2/4 de 10 del vespre, i ha caigut d'una altura de més de 25 metres fins a impactar al carrer, sense que, afortunadament, no hagi tocat a cap vianant que passés per allà, segons ha avançat a través del seu compte twitter.
 
L'edifici d'Art Decó manresà, considerat un dels més importants de l'estat d'aquest estil, compta amb sis àligues de pedra a la mateixa altura que el seu popular rellotge, a més de 25 metres. La façana de l'edifici es va restaurar fa uns 15 anys, però aquest dissabte al vespre un tros de l'ala d'una d'aquestes àligues s'ha desprès i ha arribat al carrer. Segons han comentat testimonis del fet, la pedra despresa era petita, però l'impacte a terra ha sigut important degut a la important altura des de la que ha caigut. Malgrat ser una hora de força afluència de gent al carrer essent dissabte i estiu, la pedra despresa no ha impactat amb ningú, que d'haver sigut així, les conseqüències haurien pogut ser fatals.
 
Els bombers hi han desplaçat un camió-escala per sanejar la figura ornamental i garantir que no hi haguessin més despreniments.

Foto: Bombers assegurant la figura ornamental. Autor: Jordi Farré